REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná rajčata pěnou ze sýru Niva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabaná středně velká rajčata, naplněná pěnou vyšlehanou z másla, žervé, mléka a Nivy.


Ingredience:
8 ksstředně velkých, tvrdých, ale zralých rajčat
petželka na ozdobu
sůl
Na sýrovou pěnu z Nivy:
150 gsýru Niva
50 gmásla
1 kelímekžervé
3-4 lžícemléka

Postup:

1. Z omytých a osušených rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, většinu dužiny vydlabeme například lžičkou
2. Vnitřky rajčat osolíme a naplníme sýrovou pěnou
3. Naplněná rajčata přiklopíme seříznutými vršky, ozdobíme snítky petrželky a dáme vychladit.

Příprava sýrové pěny:
1. Změklé máslo utřeme do pěny
2. Přidáme žervé, jemně nastrouhanou Nivu a 3-4 lžíce mléka, vše vyšleháme do pěny.

Doporučení:

Rajčata můžeme kromě petrželky ozdobit i sterilovanou okurkou.

Poznámka:

Žervé (gervais) – Belgický měkký sýr z kravského mléka, který obsahuje 60 % tuku v sušině. Dnes běžně k sehnání v našich obchodech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy