REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Henri vejce

Henri vejce, nebo jinak také ruské vejce, je studený předkrm z natvrdo uvařeného vejce přelitého majonézovým přelivem, servírovaného spolu se šunkou a francouzským (bramborovým) salátem.

Hermelínový koktejl

Velmi lehký a chutný předkrm.

Hermelínový zákusek

Krajíce chleba pokladené půlkami hermelínu a potřené medem, servírované k rannímu nebo večernímu čaji s mlékem nebo s citrónem.

Himalájský chléb s brusinkovým máslem

Brusinky spolu s hrubozrnnou hořčicí, citronovým pepřem, pomerančovou kůrou a himalájskou solí. To vše promíchané s máslem a podávané na vynikajícícm chlebu.

Hruška plněná nivou

Studený předkrm z Nivy, oříšků a hrušek.

Humrový koktejl

Předkrm z artyčoků a humřího masa.

Humrový koktejl II.

Z konzervy humřího masa, ochucené majonézy, brandy, koření a ušlehané smetany připravený studený předkrm. Rozpis na 5 porcí.

Humrový salát z konzervy

Z konzervy humra připravený chutný předkrm.

Chlebové rolády

Krajíce chleba bez kůrky potřené pomazánkovým máslem s nadrobno nakrájenou paprikou, obložené listy salátu, plátky šunky, stočené do rolády a pak nakrájené na plátky.

Chřest v šunce

Plátky šunky potřené ochucenou majonézou s vložkou sterilizovaného chřestu, poté zabalené do rolky, servírované vychlazené na listech hlávkového salátu ozdobené dílky citrónu a petrželkou.

Jarní závitky se dvěma dipy

Skvělý jednoduchý předkrm nebo lehká letní večeře. Závitky můžete plnit čerstvou sezónní zeleninou a bylinkami podle libosti. Báječné jsou i s krevetami, uzeným tofu nebo třeba vaječnou omeletou.

Jedlá kytička z rajčat a sýrové pěny

Sýrovou pěnou plněná rajčátka, poskládaná na talíři do tvaru kytice, ozdobená koprem a mašlí. Takto upravený pokrm můžeme podávat například jako součást slavnostní narozeninové tabule.

Jogurt se semínky, kustovnicí a malinami

Zapomeňte na připálené toasty nebo vysušená míchaná vejce a připravte si super snídani, která je hned hotová a dodá vám spoustu zdravé energie. Směs poctivého bílého jogurtu, sušené kustovnice, známé z tradiční čínské medicíny, a semínek vás postaví na nohy nejen po ránu.

Kaviár s topinkou

Černý kaviár servírovaný spolu s máslem, citrónem a horkými topinkami.

Kaviárová vejce

Studený předkrm z uvařených vajec, černého (červeného) kaviáru a šunky, servírovaný spolu s máslem, bílou vekou a citrónem.

Kaviárová vejce v šunce

Půlky natvrdo uvařených vajec servírované v kornoutech ze šunky, ozdobené věnečky másla, kaviárem, klínky citronu, vějířky kyselé okurky a proužky kapie.

Kedlubny plněné zeleninovým salátem

Větší vydlabané kedlubny naplněné zeleninovým salátem, zdobené čerstvou řeřichou.

Koktejl z tresčích jater

Proužky tresčích jater promíchané s celerem, kapií, hráškem, natvrdo uvařenými a na kostičky pokrájenými vejci, koktejl servírovaný přelitý majonézou ochucenou kečupem, kořením, citronovou šťávou, solí a cukrem.

Králičí rillettes

Rillattes připravený z králičího masa. Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazaný na chleba.

Krevetový koktejl

Studený předkrm z krevet se smetanou, kečupem, koňakem a bílou vekou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy