REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Fenyklový salát s jablky, brusinkami a mákem

Křupavý salát, který se hodí jako lehká večeře nebo příloha k masu. Aromatický fenykl má mnoho společného s kmínem, anýzem nebo libečkem. Vůní i chutí může někomu připomínat pendrek. V salátu s jablky a sladkou zálivkou jeho chuť vynikne. Nebojte se neobvyklé kombinace, budete překvapení, jak vám bude chutnat.

Giuncata s pancettou a balsamikem

Jednoduché, přitom luxusní slavnostní pohoštění. Můžeme servírovat jako studený předkrm nebo chuťovku k dobrému vínu. Jde o plátky pancetty naplněné sýrem giuncata fresca, chuťovky ještě servírované pokapané aceto balsamicem.

Grapefruit s krevetami

Předkrm z grapefruitů a konzervovaných krevet.

Harlekýnský chlebíček II.

Veka naplněná nádivkou, servírovaná nakrájená na plátky. Zajímavý studený předkrm vhodný jako součást Štedrovečerního menu.

Henri vejce

Henri vejce, nebo jinak také ruské vejce, je studený předkrm z natvrdo uvařeného vejce přelitého majonézovým přelivem, servírovaného spolu se šunkou a francouzským (bramborovým) salátem.

Hermelínový koktejl

Velmi lehký a chutný předkrm.

Hermelínový zákusek

Krajíce chleba pokladené půlkami hermelínu a potřené medem, servírované k rannímu nebo večernímu čaji s mlékem nebo s citrónem.

Himalájský chléb s brusinkovým máslem

Brusinky spolu s hrubozrnnou hořčicí, citronovým pepřem, pomerančovou kůrou a himalájskou solí. To vše promíchané s máslem a podávané na vynikajícícm chlebu.

Hrášková pomazánka na celozrnném pečivu

Nebojte se experimentovat se zeleninou a vyzkoušejte třeba zdravou hráškovou pomazánku. Je rychlá, její příprava je snadná a přitom chutná skvěle například na celozrnném pečivu.

Hruška plněná nivou

Studený předkrm z Nivy, oříšků a hrušek.

Humrový koktejl

Předkrm z artyčoků a humřího masa.

Humrový koktejl II.

Z konzervy humřího masa, ochucené majonézy, brandy, koření a ušlehané smetany připravený studený předkrm. Rozpis na 5 porcí.

Humrový salát z konzervy

Z konzervy humra připravený chutný předkrm.

Chlebové rolády

Krajíce chleba bez kůrky potřené pomazánkovým máslem s nadrobno nakrájenou paprikou, obložené listy salátu, plátky šunky, stočené do rolády a pak nakrájené na plátky.

Chřest v šunce

Plátky šunky potřené ochucenou majonézou s vložkou sterilizovaného chřestu, poté zabalené do rolky, servírované vychlazené na listech hlávkového salátu ozdobené dílky citrónu a petrželkou.

Jarní závitky se dvěma dipy

Skvělý jednoduchý předkrm nebo lehká letní večeře. Závitky můžete plnit čerstvou sezónní zeleninou a bylinkami podle libosti. Báječné jsou i s krevetami, uzeným tofu nebo třeba vaječnou omeletou.

Jedlá kytička z rajčat a sýrové pěny

Sýrovou pěnou plněná rajčátka, poskládaná na talíři do tvaru kytice, ozdobená koprem a mašlí. Takto upravený pokrm můžeme podávat například jako součást slavnostní narozeninové tabule.

Jogurt se semínky, kustovnicí a malinami

Zapomeňte na připálené toasty nebo vysušená míchaná vejce a připravte si super snídani, která je hned hotová a dodá vám spoustu zdravé energie. Směs poctivého bílého jogurtu, sušené kustovnice, známé z tradiční čínské medicíny, a semínek vás postaví na nohy nejen po ránu.

Kaviár s topinkou

Černý kaviár servírovaný spolu s máslem, citrónem a horkými topinkami.

Kaviárová vejce

Studený předkrm z uvařených vajec, černého (červeného) kaviáru a šunky, servírovaný spolu s máslem, bílou vekou a citrónem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy