REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Carpaccio s jahodami a rukolou

Připravte svým hostům luxusní slavnostní pohoštění. Zde je tip například na měšce z na jemno nakrájeného carpaccia naplněné ricottovým krémem doplněným o kousky čerstvých jahod.

Carpaccio z marinované červené řepy, rukoly a kozího sýra

Jedna z variant na studený předkrm nebo svačinku z povařených a pak marinovaných plátků červené řepy, listů rukoly, kozího sýra a dalších dobrot. Inspirováno slunnou Itálií.

Čerstvé zeleninové závitky se zelím

Vyzkoušejte přednosti zelí v tomto neotřelém receptu. Na zeleninových závitcích se zelím v kombinaci s arašídovo-sójovou omáčkou si určitě pochutnáte!

Falešný krabí koktejl

Koktejl z krabích tyčinek Surimi, ochucené majonézy a vajec.

Fenyklový salát s jablky, brusinkami a mákem

Křupavý salát, který se hodí jako lehká večeře nebo příloha k masu. Aromatický fenykl má mnoho společného s kmínem, anýzem nebo libečkem. Vůní i chutí může někomu připomínat pendrek. V salátu s jablky a sladkou zálivkou jeho chuť vynikne. Nebojte se neobvyklé kombinace, budete překvapení, jak vám bude chutnat.

Giuncata s pancettou a balsamikem

Jednoduché, přitom luxusní slavnostní pohoštění. Můžeme servírovat jako studený předkrm nebo chuťovku k dobrému vínu. Jde o plátky pancetty naplněné sýrem giuncata fresca, chuťovky ještě servírované pokapané aceto balsamicem.

Grapefruit s krevetami

Předkrm z grapefruitů a konzervovaných krevet.

Harlekýnský chlebíček II.

Veka naplněná nádivkou, servírovaná nakrájená na plátky. Zajímavý studený předkrm vhodný jako součást Štedrovečerního menu.

Henri vejce

Henri vejce, nebo jinak také ruské vejce, je studený předkrm z natvrdo uvařeného vejce přelitého majonézovým přelivem, servírovaného spolu se šunkou a francouzským (bramborovým) salátem.

Hermelínový koktejl

Velmi lehký a chutný předkrm.

Hermelínový zákusek

Krajíce chleba pokladené půlkami hermelínu a potřené medem, servírované k rannímu nebo večernímu čaji s mlékem nebo s citrónem.

Himalájský chléb s brusinkovým máslem

Brusinky spolu s hrubozrnnou hořčicí, citronovým pepřem, pomerančovou kůrou a himalájskou solí. To vše promíchané s máslem a podávané na vynikajícícm chlebu.

Hovězí carpaccio

Hovězí carpaccio pocházející z italských Benátek, je dnes vyhledávaným předkrmem v restauracích po celém světě. Dopřejte si tento lahodný pokrm i u vás doma a vsaďte na delikátní tenké plátky hovězího carpaccia například od Uzenin Příbram. Recept na přípravu z hotového výrobku.

Hrášková pomazánka na celozrnném pečivu

Nebojte se experimentovat se zeleninou a vyzkoušejte třeba zdravou hráškovou pomazánku. Je rychlá, její příprava je snadná a přitom chutná skvěle například na celozrnném pečivu.

Hruška plněná nivou

Studený předkrm z Nivy, oříšků a hrušek.

Humrový koktejl

Předkrm z artyčoků a humřího masa.

Humrový koktejl II.

Z konzervy humřího masa, ochucené majonézy, brandy, koření a ušlehané smetany připravený studený předkrm. Rozpis na 5 porcí.

Humrový salát z konzervy

Z konzervy humra připravený chutný předkrm.

Cherry papričky plněné sýrem

Takto sýrem naplněné, marinované cherry papričky podáváme jako předkrm, přílohu ke grilovaným či uzeným masům, či například jako vhodnou součást studených obložených mís.

Chlebové rolády

Krajíce chleba bez kůrky potřené pomazánkovým máslem s nadrobno nakrájenou paprikou, obložené listy salátu, plátky šunky, stočené do rolády a pak nakrájené na plátky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy