příprava za studena
Marinovaný siven podle šéfkuchaře Jana Punčocháře
Recept podle šéfkuchaře Jan Punčocháře na marinovaného sivena servírovaného spolu se studenou zeleninovou polévkou.
Mozzarella s pikantní gremolatou
Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella Lawson ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.
Mozzarellové trio
Předkrm z plátků mozzarelly ochucené bazalkovou, jogurtovou a rajčatovou omáčkou.
Nakládané hermelíny
V oleji naložené plátky hermelínů spolu s kolečky cibulí, plátky jablek, vlašskými ořechy, snítky bylinek a koření. Dobře uleželé chutnají skvěle jen tak, s čerstvým pečivem.
Nakládaný eidam s houbami
Na kostky nakrájený sýr naložený ve sladkokyselém nálevu spolu s houbami, paprikami, olivami, česnekem, cibulí, feferonkami a tymiánem.
Nakládaný eidam s olivami a žampiony
Naložené kostky eidamu spolu s olivami, žampiony a papričkami. Skvělý svačinový salát, nebo i studený předkrm.
Nakládaný hermelín
Jedna z mnoha možností jak připravit chutný naložený Hermelín.
Nakládaný hermelín II.
Rozkrojené hermelíny posypané mletou paprikou, prokládané feferonkami, bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem a čenekem, zalité olejem.
Nakládaný Hermelín III.
Okořeněné plátky hermelínu naložené v oleji, prokládané česnekem a feferonkami.
Nakládaný hermelín IV.
Hermelín potřený česnekem a naložený spolu s cibulí, feferonkami, olejem a dalšími ingrediencemi.
Nakládaný hermelín s majoránkou
Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.
Obložená vejce přelitá majonézovým přelivem
Vejce uvařená natvrdo, oloupaná, přepůlená, řeznou plochou dolů postavená na kopečky vlašského salátu, servírovaná přelitá ochucenou majonézou rozmíchanou s mlékem a citronovou šťávou, ozdobená kornoutky salámu, vějířky okurky, proužky kapie, kolečky rajčat a snítky petrželky.
Obložený snídaňový sendvič
Snídaně připravená z toustového chleba potřeného majonézou nebo pomazánkovým máslem, obloženého plátky sýru, kolečky uzeniny a vajec, listy salátu a rukoly. Inspirace na skvělou snídani připravenou za pár minut.
Okurka plněná sýrovým krémem
Studený předkrm vhodný i jako součást rautového menu.
Okurkový koktejl II.
Lehký studený předkrm z kostiček salátové okurky přelitých ochuceným jogurtem, ozdobených rozsekaným koprem, kouskem rajčete a paprikou.
Originální Milanovi “zoubelenci” (utopenci)
Na kolečka nakrájená uzenina s feferonkami, okurkami, cibulí a pikantním kyselým nálevem. Vše náležitě uleželé a pak podávané s pečivem.
Osvěžující rajčatový salát s mátou
Rychlá a současně lehká večeře – to je občas záludnost. Zvláště tehdy, když nám už dochází fantazie. Stačí mít ale doma pár rajčat, okurku, červenou cibuli, mátu v květináči… Inspirujte se tímto geniálním a prostým receptem.
Ovocné sendviče
Na sucho opečeném sladkém nebo bílém toastovém chlebu rozetřená pomazánka ze sýra ricotta, moučkového cukru, citronové šťávy a dalších ingrediencí, obložená na kolečka nakrájeným banánem a jahodami, ozdobená šlehačkou a lístky máty.
Paprika plněná sýrovou pomazánkou
Papriky naplněné sýrovou pomazánkou z taveného sýra utřeného s povoleným máslem, promíchaného s uzeninou a vejci uvařenými na tvrdo. Papriky servírujeme nakrájené na kolečka.
Paprikové květinky
Barevné masité papriky nakrájené na kroužky, ty naplněné tvarohovo-sýrovou pomazánkou, servírované ozdobené cibulí a petrželkou.
reklama