REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Marinovaný siven podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Recept podle šéfkuchaře Jan Punčocháře na marinovaného sivena servírovaného spolu se studenou zeleninovou polévkou.

Mozzarella s pikantní gremolatou

Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella Lawson ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.

Mozzarellové trio

Předkrm z plátků mozzarelly ochucené bazalkovou, jogurtovou a rajčatovou omáčkou.

Nakládané hermelíny

V oleji naložené plátky hermelínů spolu s kolečky cibulí, plátky jablek, vlašskými ořechy, snítky bylinek a koření. Dobře uleželé chutnají skvěle jen tak, s čerstvým pečivem.

Nakládaný eidam s houbami

Na kostky nakrájený sýr naložený ve sladkokyselém nálevu spolu s houbami, paprikami, olivami, česnekem, cibulí, feferonkami a tymiánem.

Nakládaný eidam s olivami a žampiony

Naložené kostky eidamu spolu s olivami, žampiony a papričkami. Skvělý svačinový salát, nebo i studený předkrm.

Nakládaný hermelín

Jedna z mnoha možností jak připravit chutný naložený Hermelín.

Nakládaný hermelín II.

Rozkrojené hermelíny posypané mletou paprikou, prokládané feferonkami, bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem a čenekem, zalité olejem.

Nakládaný Hermelín III.

Okořeněné plátky hermelínu naložené v oleji, prokládané česnekem a feferonkami.

Nakládaný hermelín IV.

Hermelín potřený česnekem a naložený spolu s cibulí, feferonkami, olejem a dalšími ingrediencemi.

Nakládaný hermelín s majoránkou

Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.

Obložená vejce přelitá majonézovým přelivem

Vejce uvařená natvrdo, oloupaná, přepůlená, řeznou plochou dolů postavená na kopečky vlašského salátu, servírovaná přelitá ochucenou majonézou rozmíchanou s mlékem a citronovou šťávou, ozdobená kornoutky salámu, vějířky okurky, proužky kapie, kolečky rajčat a snítky petrželky.

Obložený snídaňový sendvič

Snídaně připravená z toustového chleba potřeného majonézou nebo pomazánkovým máslem, obloženého plátky sýru, kolečky uzeniny a vajec, listy salátu a rukoly. Inspirace na skvělou snídani připravenou za pár minut.

Okurka plněná sýrovým krémem

Studený předkrm vhodný i jako součást rautového menu.

Okurkový koktejl II.

Lehký studený předkrm z kostiček salátové okurky přelitých ochuceným jogurtem, ozdobených rozsekaným koprem, kouskem rajčete a paprikou.

Originální Milanovi “zoubelenci” (utopenci)

Na kolečka nakrájená uzenina s feferonkami, okurkami, cibulí a pikantním kyselým nálevem. Vše náležitě uleželé a pak podávané s pečivem.

Osvěžující rajčatový salát s mátou

Rychlá a současně lehká večeře – to je občas záludnost. Zvláště tehdy, když nám už dochází fantazie. Stačí mít ale doma pár rajčat, okurku, červenou cibuli, mátu v květináči… Inspirujte se tímto geniálním a prostým receptem.

Ovocné sendviče

Na sucho opečeném sladkém nebo bílém toastovém chlebu rozetřená pomazánka ze sýra ricotta, moučkového cukru, citronové šťávy a dalších ingrediencí, obložená na kolečka nakrájeným banánem a jahodami, ozdobená šlehačkou a lístky máty.

Paprika plněná sýrovou pomazánkou

Papriky naplněné sýrovou pomazánkou z taveného sýra utřeného s povoleným máslem, promíchaného s uzeninou a vejci uvařenými na tvrdo. Papriky servírujeme nakrájené na kolečka.

Paprikové květinky

Barevné masité papriky nakrájené na kroužky, ty naplněné tvarohovo-sýrovou pomazánkou, servírované ozdobené cibulí a petrželkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy