Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Kuřecí koktejl se žampióny

Předkrm z kousků kuřete, žampiónů a majonézy.

Lososová vejce v šunce

Chutný studený předkrm.

Lososové sendviče

Krajíce toustového chleba potřené pomazánkovým máslem a obložené listy salátu, plátky lososa, na kolečka nakrájenou cibulí i snítky kopru.

Lososové závitky

Plátky uzeného lososa potřené sýrovou nádivkou, zatočené, ztuhnuté, servírované nakrájené na kolečka a ozdobené citrónem a koprem.

Lososový koktejl

Předkrm z lososa a zeleniny.

Lososový salát

Recept z Dánska na chutný předkrm z řezů uzeného lososa, majonézy, vajec a rýže.

Majdulčiny pochoutky

Z receptů našich čtenářek: 4 dobroučké recepty.

Maková ovesná kaše s mandlovým máslem a jahodami

Tipy na snídaně z müsli. Vhodná inspirace nejen na zdravou snídani na Valentýna!

Marinovaný siven podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Recept podle šéfkuchaře Jan Punčocháře na marinovaného sivena servírovaného spolu se studenou zeleninovou polévkou.

Mozzarella s pikantní gremolatou

Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella Lawson ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.

Mozzarellové trio

Předkrm z plátků mozzarelly ochucené bazalkovou, jogurtovou a rajčatovou omáčkou.

Müsli s kurkumovým medem

Taky rádi experimentujete a zkoušíte něco nového? Máme pro vás super recept na domácí müsli. Může se zdát, že je na něj potřeba více ingrediencí než obvykle, nebojte se však. Většinu z těchto potravin máte běžně doma.

Nakládané hermelíny

V oleji naložené plátky hermelínů spolu s kolečky cibulí, plátky jablek, vlašskými ořechy, snítky bylinek a koření. Dobře uleželé chutnají skvěle jen tak, s čerstvým pečivem.

Nakládaný eidam s houbami

Na kostky nakrájený sýr naložený ve sladkokyselém nálevu spolu s houbami, paprikami, olivami, česnekem, cibulí, feferonkami a tymiánem.

Nakládaný eidam s olivami a žampiony

Naložené kostky eidamu spolu s olivami, žampiony a papričkami. Skvělý svačinový salát, nebo i studený předkrm.

Nakládaný hermelín

Jedna z mnoha možností jak připravit chutný naložený hermelín. Jde o variantu nakládaného hermelínu, který je potřený česnekem, ochucený grilovacím kořením, drceným pepřovým kořením a tymiánem, zalitý je rostlinným olejem.

Nakládaný hermelín II.

Rozkrojené hermelíny posypané mletou paprikou, prokládané feferonkami, bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem a čenekem, zalité olejem.

Nakládaný Hermelín III.

Okořeněné plátky hermelínu naložené v oleji, prokládané česnekem a feferonkami.

Nakládaný hermelín IV.

Hermelín potřený česnekem a naložený spolu s cibulí, feferonkami, olejem a dalšími ingrediencemi.

Nakládaný hermelín s majoránkou

Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.