REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Lososové závitky

Plátky uzeného lososa potřené sýrovou nádivkou, zatočené, ztuhnuté, servírované nakrájené na kolečka a ozdobené citrónem a koprem.

Lososový koktejl

Předkrm z lososa a zeleniny.

Lososový salát

Recept z Dánska na chutný předkrm z řezů uzeného lososa, majonézy, vajec a rýže.

Majdulčiny pochoutky

Z receptů našich čtenářek: 4 dobroučké recepty.

Maková ovesná kaše s mandlovým máslem a jahodami

Tipy na snídaně z müsli. Vhodná inspirace nejen na zdravou snídani na Valentýna!

Marinovaný siven podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Recept podle šéfkuchaře Jan Punčocháře na marinovaného sivena servírovaného spolu se studenou zeleninovou polévkou.

Mozzarella s pikantní gremolatou

Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella Lawson ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.

Mozzarellové trio

Předkrm z plátků mozzarelly ochucené bazalkovou, jogurtovou a rajčatovou omáčkou.

Nakládané hermelíny

V oleji naložené plátky hermelínů spolu s kolečky cibulí, plátky jablek, vlašskými ořechy, snítky bylinek a koření. Dobře uleželé chutnají skvěle jen tak, s čerstvým pečivem.

Nakládaný eidam s houbami

Na kostky nakrájený sýr naložený ve sladkokyselém nálevu spolu s houbami, paprikami, olivami, česnekem, cibulí, feferonkami a tymiánem.

Nakládaný eidam s olivami a žampiony

Naložené kostky eidamu spolu s olivami, žampiony a papričkami. Skvělý svačinový salát, nebo i studený předkrm.

Nakládaný hermelín

Jedna z mnoha možností jak připravit chutný naložený hermelín. Jde o variantu nakládaného hermelínu, který je potřený česnekem, ochucený grilovacím kořením, drceným pepřovým kořením a tymiánem, zalitý je rostlinným olejem.

Nakládaný hermelín II.

Rozkrojené hermelíny posypané mletou paprikou, prokládané feferonkami, bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem a čenekem, zalité olejem.

Nakládaný Hermelín III.

Okořeněné plátky hermelínu naložené v oleji, prokládané česnekem a feferonkami.

Nakládaný hermelín IV.

Hermelín potřený česnekem a naložený spolu s cibulí, feferonkami, olejem a dalšími ingrediencemi.

Nakládaný hermelín s majoránkou

Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.

Obložená vejce přelitá majonézovým přelivem

Vejce uvařená natvrdo, oloupaná, přepůlená, řeznou plochou dolů postavená na kopečky vlašského salátu, servírovaná přelitá ochucenou majonézou rozmíchanou s mlékem a citronovou šťávou, ozdobená kornoutky salámu, vějířky okurky, proužky kapie, kolečky rajčat a snítky petrželky.

Obložený snídaňový sendvič

Snídaně připravená z toustového chleba potřeného majonézou nebo pomazánkovým máslem, obloženého plátky sýru, kolečky uzeniny a vajec, listy salátu a rukoly. Inspirace na skvělou snídani připravenou za pár minut.

Okurka plněná sýrovým krémem

Studený předkrm vhodný i jako součást rautového menu.

Okurkový koktejl II.

Lehký studený předkrm z kostiček salátové okurky přelitých ochuceným jogurtem, ozdobených rozsekaným koprem, kouskem rajčete a paprikou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy