REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Rajčatový tartar (tataráček) na dva způsoby

V podstatě dva recepty na zeleninový tataráček připravený v jedné variantě z čerstvých rajčat, avokáda, ančoviček …. druhá varianta je kromě čerstvých rajčat také z rajčat sušených, nakládaných v oleji s česnekem a bylinkami, kaparů a dalších dobrot.

Rolky s lososem a hořčičnou majonézou

Tortilla potřená ochucenou majonézou, pokladená plátky lososa a vajíčkem, posypaná špenátem, zarolovaná.

Rostbífový koktejl

Koktejl připravený z nudliček studeného rostbífu, okurek a kapií promíchaných s kečupem, citronovou šťávou, kořením, spařenou cibulí …

Ruská vejce

Vajíčka vařená na tvrdo, obložená pařížským salátem, šunkou, hráškem a politá ochucenou majonézou. Zdobená sterilovanou kapií.

Rybí salát s fazolemi a pikantní omáčkou

Výborný salát z matjesů – s fazolemi, jablkem, cibulí a okurkou. A také s pikantní omáčkou servírovanou na ledovém salátu.

Rýžové chlebíčky s lososem a avokádovou pomazánkou

Plátky uzeného lososa na kolečkách rýžového chleba namazaných rozmačkaným avokádem, které je ochuceno citronem a chilli kořením.

Salát s tuňákem a křepelčími vajíčky

Lahodný studený salát vhodný jako předkrm v letních měsících.

Salát z chřestu a šunky

Jedna z variant servírování sterilovaného chřestu.

Sendviče s mangem, sýrem a řeřichou

Zdravá a lahodná svačina – plátky tmavého chleba namazané máslem, proložené sýrem a exotickým ovocem, s brusinkami a čerstvou řeřichou.

Sladká valentýnská snídaně

Vtipně upravené tousty vhodné pro zamilované, právě třeba na Valentýna, ale můžete je připravit i ve všední den, jistě vaší lásku potěší.

Snídaňový sendvič

V české kotlině jsme chleboví. Aby také ne, když umíme péct tak dobrý chleba! K snídani, ke svačině nebo k lehkému salátu, pořádný sendvič přijde k chuti kdykoliv. Náš snídaňový sendvič s vejci, šunkou od kosti a jogurtem obsahuje pořádnou porci čerstvé zeleniny.

Studený předkrm z jablek, nakládané červené řepy a sýra Feta

Kolečka jablek vyskládaná na sebe proložená kolečky nakládané sterilované řepy a sýrem Feta.

Sýrové kornoutky s lososovou pěnou

Plátkový sýr zatočený do kornoutků a naplněný pěnou z lososa.

Sýrové kornoutky s tvarohem

Plátkový sýr zatočený do kornoutků naplněných směsí z tvarohu, šunky, krenexu, cibule a bylinek.

Šunková pěna s banánem

Z umleté šunky, koňaku, šlehačky a utřeného másla vyrobená chutná pěna.

Šunková roláda plněná ovocem

Šunka plněná tvarohovou směsí s ovocem, stočená do rolády, při servírování nakrájená na plátky, ozdobená zeleným salátem a hroznovým vínem.

Šunková roláda s ovocem

Plátky šunky plněné hroznovým vínem, směsí z tvarohu, másla, nastrouhného jablka a hrušky, stočené do rolády, po ztuhnutí nakrájené na plátky.

Šunková roládka

Šunka pokladená sýrovou směsí a paprikou, stočená do tvaru roládky, po ztuhnutí nakrájená na řezy.

Šunkové kornoutky s křenovou šlehačkou

Studený předkrm ze šunky, ochucené šlehačky a mandlí nebo kompotových brusinek.

Šunkové plněné kornoutky

Kornoutky z plátků šunky plněné ochuceným tvarohem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy