REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Rajčata plněná uzenou makrelou

Utřené kousky makrely smíchané s cibulí, kapary, hořčicí a dalšími ingrediencemi naplněné do vydlabaných rajčat.

Rajčata s vejce a křenem

Rajčata s vejci uvařenými na tvrdo nakrájená na plátky, vyskládaná na dezertní talířky, pokapaná octem, osolená a okořeněná pepřem, servírovaná přelitá smetanou, posypaná nastrouhaným křenem.

Rajčata s vejcem a majonézou

Plátky rajčat proložené kolečky natvrdo uvařených vajíček, přelité ochucenou majonézou, servírované jako studený předkrm ozdobený petrželkou.

Rajčatové carpaccio

Nakrájená rajčata s plátky cukety sypaná nasekanými kapary a hoblinkami parmazánu. Ochucená koprem a olivovým olejem.

Rajčatové mističky

Překrojená, pak vydlabané větší rajčata, naplněná směsí z dužiny rajčat a nastrouhaného sýra, vejce, mrkve a nadrobno pokrájené kyselé okurky, náplň spojená ochucenou majonézou.

Rajčatový koktejl jako studený předkrm

Koktejl ze spařených a nadrobno pokrájených rajčat, vajec uvařených natvrdo, šlehačky a ochucené majonézy, servírovaný ozdobený listy hlávkového salátu a dílky citrónu.

Rajčatový tartar (tataráček) na dva způsoby

V podstatě dva recepty na zeleninový tataráček připravený v jedné variantě z čerstvých rajčat, avokáda, ančoviček …. druhá varianta je kromě čerstvých rajčat také z rajčat sušených, nakládaných v oleji s česnekem a bylinkami, kaparů a dalších dobrot.

Rolky s lososem a hořčičnou majonézou

Tortilla potřená ochucenou majonézou, pokladená plátky lososa a vajíčkem, posypaná špenátem, zarolovaná.

Rostbífový koktejl

Koktejl připravený z nudliček studeného rostbífu, okurek a kapií promíchaných s kečupem, citronovou šťávou, kořením, spařenou cibulí …

Ruská vejce

Vajíčka vařená na tvrdo, obložená pařížským salátem, šunkou, hráškem a politá ochucenou majonézou. Zdobená sterilovanou kapií.

Rybí salát s fazolemi a pikantní omáčkou

Výborný salát z matjesů – s fazolemi, jablkem, cibulí a okurkou. A také s pikantní omáčkou servírovanou na ledovém salátu.

Rýžové chlebíčky s lososem a avokádovou pomazánkou

Plátky uzeného lososa na kolečkách rýžového chleba namazaných rozmačkaným avokádem, které je ochuceno citronem a chilli kořením.

Salát s tuňákem a křepelčími vajíčky

Lahodný studený salát vhodný jako předkrm v letních měsících.

Salát z chřestu a šunky

Jedna z variant servírování sterilovaného chřestu.

Sendviče s mangem, sýrem a řeřichou

Zdravá a lahodná svačina – plátky tmavého chleba namazané máslem, proložené sýrem a exotickým ovocem, s brusinkami a čerstvou řeřichou.

Sladká valentýnská snídaně

Vtipně upravené tousty vhodné pro zamilované, právě třeba na Valentýna, ale můžete je připravit i ve všední den, jistě vaší lásku potěší.

Smoothie bowl

Recept z Café Elektric na chutnou, zdravou snídani smoothie bowl (čti smúsí boul). Jedná se o misku plnou rozmixovaného ovoce, po které nebudete vážit metrák, nezničí vám životosprávu, jen vás po ránu skvěle nakopne. Miska lze ozdobit dalšími dobrotami, jako domácí Granolou, oříšky či kokosovými chipsi.

Snídaňový sendvič

V české kotlině jsme chleboví. Aby také ne, když umíme péct tak dobrý chleba! K snídani, ke svačině nebo k lehkému salátu, pořádný sendvič přijde k chuti kdykoliv. Náš snídaňový sendvič s vejci, šunkou od kosti a jogurtem obsahuje pořádnou porci čerstvé zeleniny.

Snídaňový talíř plný dobrot

Snídaně by měla patřit mezi nejvydatnější pokrmy, co si dopřejeme každý den. Dobrou náladu a především energii na celý den nám může dodat právě dobře zvolený obložený snídaňový talíř. Tady je recept a tip na opravdu úžasnou snídani, talíř plný dobrot.

Studený předkrm z jablek, nakládané červené řepy a sýra Feta

Kolečka jablek vyskládaná na sebe proložená kolečky nakládané sterilované řepy a sýrem Feta.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy