REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatové mističky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Překrojená, pak vydlabané větší rajčata, naplněná směsí z dužiny rajčat a nastrouhaného sýra, vejce, mrkve a nadrobno pokrájené kyselé okurky, náplň spojená ochucenou majonézou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší rajčata
4 kslisty hlávkového salátu
2 ksvejce uvařená na tvrdo
1 ksstředně velká mrkev
1 kssterilované okurky
3 lžícemajonézy
50 gstrouhaného sýra
špetka cukru
petrželka
pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Omytá a osušená rajčata rozřízneme příčně na půlky, částečně je vydlabeme, půlky rajčat osolíme a obrátíme řeznou plochou dolů
2. Vydlabanou dužinu pokrájíme na jemno, smícháme s nastrouhanými vejci, mrkví a sýrem, pokrájenou okurkou, majonézou předem promíchanou s octem, solí, pepřem a cukrem
3. Směsí naplníme připravené „mističky“ rajčat
4. Rajčata postavíme na listy salátu, lehce postříkáme vodou zředěným octem a ozdobíme snítky petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy