REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina, ovoce

Alpský chléb se zimním salátem

Svěží salát z kořenové zeleniny. S pikantním, čerstvě nastrouhaným křenem a směsí ořechů, podávaný s Alpským chlebem.

Avokádo plněné dvojí směsí

Půlky avokáda naplněné dvojí směsí z krevet a kapar, z vajíček a pomerančů.

Avokádo s grapefruitem

Avokádo naservírované spolu grapefruitem a listovým salátem, přelité olejovo – octovou zálivkou.

Avokádo s krevetami

Chutný předkrm z avokáda a krevet s kaviárem .

Avokádo se šunkou

Předkrm z uzené šunky, avokáda a tvarohu.

Avokádová maškrta

Podáváme jako studený předkrm s bílým pečivem nebo toastem.

Avokádový koktejl s krevetami

Avokádo nakrájené na kostičky a pokapané citronovou šťávou spolu s mandarinkami, promíchané s řeckým jogurtem a majonézou, okořeněné pepřem a osolené.

Banán se šunkou

Banán zabalený do plátků šunky přelitý majonézovou omáčkou.

Broskev plněná sýrovou pěnou

Z tvrdého sýra vykrojená kolečka, obložená sýrovou pěnou a broskví, ozdobená mandarinkou, ořechy a petrželkou.

Carpaccio z marinované červené řepy, rukoly a kozího sýra

Jedna z variant na studený předkrm nebo svačinku z povařených a pak marinovaných plátků červené řepy, listů rukoly, kozího sýra a dalších dobrot. Inspirováno slunnou Itálií.

Fenyklový salát s jablky, brusinkami a mákem

Křupavý salát, který se hodí jako lehká večeře nebo příloha k masu. Aromatický fenykl má mnoho společného s kmínem, anýzem nebo libečkem. Vůní i chutí může někomu připomínat pendrek. V salátu s jablky a sladkou zálivkou jeho chuť vynikne. Nebojte se neobvyklé kombinace, budete překvapení, jak vám bude chutnat.

Hrášková pomazánka na celozrnném pečivu

Nebojte se experimentovat se zeleninou a vyzkoušejte třeba zdravou hráškovou pomazánku. Je rychlá, její příprava je snadná a přitom chutná skvěle například na celozrnném pečivu.

Hruška plněná nivou

Studený předkrm z Nivy, oříšků a hrušek.

Jarní závitky se dvěma dipy

Skvělý jednoduchý předkrm nebo lehká letní večeře. Závitky můžete plnit čerstvou sezónní zeleninou a bylinkami podle libosti. Báječné jsou i s krevetami, uzeným tofu nebo třeba vaječnou omeletou.

Jedlá kytička z rajčat a sýrové pěny

Sýrovou pěnou plněná rajčátka, poskládaná na talíři do tvaru kytice, ozdobená koprem a mašlí. Takto upravený pokrm můžeme podávat například jako součást slavnostní narozeninové tabule.

Kedlubny plněné zeleninovým salátem

Větší vydlabané kedlubny naplněné zeleninovým salátem, zdobené čerstvou řeřichou.

Majdulčiny pochoutky

Z receptů našich čtenářek: 4 dobroučké recepty.

Okurka plněná sýrovým krémem

Studený předkrm vhodný i jako součást rautového menu.

Okurkový koktejl II.

Lehký studený předkrm z kostiček salátové okurky přelitých ochuceným jogurtem, ozdobených rozsekaným koprem, kouskem rajčete a paprikou.

Osvěžující rajčatový salát s mátou

Rychlá a současně lehká večeře – to je občas záludnost. Zvláště tehdy, když nám už dochází fantazie. Stačí mít ale doma pár rajčat, okurku, červenou cibuli, mátu v květináči… Inspirujte se tímto geniálním a prostým receptem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy