Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina, ovoce

Alpský chléb se zimním salátem

Svěží salát z kořenové zeleniny. S pikantním, čerstvě nastrouhaným křenem a směsí ořechů, podávaný s Alpským chlebem.

Avokádo plněné dvojí směsí

Půlky avokáda naplněné dvojí směsí z krevet a kapar, z vajíček a pomerančů.

Avokádo s grapefruitem

Avokádo naservírované spolu grapefruitem a listovým salátem, přelité olejovo – octovou zálivkou.

Avokádo s krevetami

Chutný předkrm z avokáda a krevet s kaviárem .

Avokádo se šunkou

Předkrm z uzené šunky, avokáda a tvarohu.

Avokádová maškrta

Podáváme jako studený předkrm s bílým pečivem nebo toastem.

Avokádová smoothie miska

Udělejte si doma avokádovou smoothie misku s domácím müsli podle receptu bistro kavárny Mondieu.

Avokádový koktejl s krevetami

Avokádo nakrájené na kostičky a pokapané citronovou šťávou spolu s mandarinkami, promíchané s řeckým jogurtem a majonézou, okořeněné pepřem a osolené.

Banán se šunkou

Banán zabalený do plátků šunky přelitý majonézovou omáčkou.

Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů

Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když jim k tomu přihodíte
i „homemade“ dipy a nenápadně jídlo proložíte nakrájenou zeleninou, budou všichni naprosto spokojeni. U tohoto pokrmu popusťte uzdu své fantazii a pohrajte si se servírováním. Ať jí o něco dřív oči než ústa. Vytvarujte z brambůrek, okurky, papriky, rajčat, mrkve, řapíkatého celeru i dipů malá umělecká díla, kterým neodolá ani ten největší škarohlíd.

Broskev plněná sýrovou pěnou

Z tvrdého sýra vykrojená kolečka, obložená sýrovou pěnou a broskví, ozdobená mandarinkou, ořechy a petrželkou.

Carpaccio z marinované červené řepy, rukoly a kozího sýra

Jedna z variant na studený předkrm nebo svačinku z povařených a pak marinovaných plátků červené řepy, listů rukoly, kozího sýra a dalších dobrot. Inspirováno slunnou Itálií.

Čerstvé zeleninové závitky se zelím

Vyzkoušejte přednosti zelí v tomto neotřelém receptu. Na zeleninových závitcích se zelím v kombinaci s arašídovo-sójovou omáčkou si určitě pochutnáte!

Fenyklový salát s jablky, brusinkami a mákem

Křupavý salát, který se hodí jako lehká večeře nebo příloha k masu. Aromatický fenykl má mnoho společného s kmínem, anýzem nebo libečkem. Vůní i chutí může někomu připomínat pendrek. V salátu s jablky a sladkou zálivkou jeho chuť vynikne. Nebojte se neobvyklé kombinace, budete překvapení, jak vám bude chutnat.

Hrášková pomazánka na celozrnném pečivu

Nebojte se experimentovat se zeleninou a vyzkoušejte třeba zdravou hráškovou pomazánku. Je rychlá, její příprava je snadná a přitom chutná skvěle například na celozrnném pečivu.

Hruška plněná nivou

Studený předkrm z Nivy, oříšků a hrušek.

Jarní závitky se dvěma dipy

Skvělý jednoduchý předkrm nebo lehká letní večeře. Závitky můžete plnit čerstvou sezónní zeleninou a bylinkami podle libosti. Báječné jsou i s krevetami, uzeným tofu nebo třeba vaječnou omeletou.

Jedlá kytička z rajčat a sýrové pěny

Sýrovou pěnou plněná rajčátka, poskládaná na talíři do tvaru kytice, ozdobená koprem a mašlí. Takto upravený pokrm můžeme podávat například jako součást slavnostní narozeninové tabule.

Kedlubny plněné zeleninovým salátem

Větší vydlabané kedlubny naplněné zeleninovým salátem, zdobené čerstvou řeřichou.

Majdulčiny pochoutky

Z receptů našich čtenářek: 4 dobroučké recepty.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.