zelenina, ovoce
Alpský chléb se zimním salátem
Svěží salát z kořenové zeleniny. S pikantním, čerstvě nastrouhaným křenem a směsí ořechů, podávaný s Alpským chlebem.
Avokádo plněné dvojí směsí
Půlky avokáda naplněné dvojí směsí z krevet a kapar, z vajíček a pomerančů.
Avokádo s grapefruitem
Avokádo naservírované spolu grapefruitem a listovým salátem, přelité olejovo – octovou zálivkou.
Avokádo s krevetami
Chutný předkrm z avokáda a krevet s kaviárem .
Avokádo se šunkou
Předkrm z uzené šunky, avokáda a tvarohu.
Avokádová maškrta
Podáváme jako studený předkrm s bílým pečivem nebo toastem.
Avokádová smoothie miska
Udělejte si doma avokádovou smoothie misku s domácím müsli podle receptu bistro kavárny Mondieu.
Avokádový koktejl s krevetami
Avokádo nakrájené na kostičky a pokapané citronovou šťávou spolu s mandarinkami, promíchané s řeckým jogurtem a majonézou, okořeněné pepřem a osolené.
Banán se šunkou
Banán zabalený do plátků šunky přelitý majonézovou omáčkou.
Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů
Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když jim k tomu přihodíte
i „homemade“ dipy a nenápadně jídlo proložíte nakrájenou zeleninou, budou všichni naprosto spokojeni. U tohoto pokrmu popusťte uzdu své fantazii a pohrajte si se servírováním. Ať jí o něco dřív oči než ústa. Vytvarujte z brambůrek, okurky, papriky, rajčat, mrkve, řapíkatého celeru i dipů malá umělecká díla, kterým neodolá ani ten největší škarohlíd.
Broskev plněná sýrovou pěnou
Z tvrdého sýra vykrojená kolečka, obložená sýrovou pěnou a broskví, ozdobená mandarinkou, ořechy a petrželkou.
Carpaccio z marinované červené řepy, rukoly a kozího sýra
Jedna z variant na studený předkrm nebo svačinku z povařených a pak marinovaných plátků červené řepy, listů rukoly, kozího sýra a dalších dobrot. Inspirováno slunnou Itálií.
Čerstvé zeleninové závitky se zelím
Vyzkoušejte přednosti zelí v tomto neotřelém receptu. Na zeleninových závitcích se zelím v kombinaci s arašídovo-sójovou omáčkou si určitě pochutnáte!
Fenyklový salát s jablky, brusinkami a mákem
Křupavý salát, který se hodí jako lehká večeře nebo příloha k masu. Aromatický fenykl má mnoho společného s kmínem, anýzem nebo libečkem. Vůní i chutí může někomu připomínat pendrek. V salátu s jablky a sladkou zálivkou jeho chuť vynikne. Nebojte se neobvyklé kombinace, budete překvapení, jak vám bude chutnat.
Hrášková pomazánka na celozrnném pečivu
Nebojte se experimentovat se zeleninou a vyzkoušejte třeba zdravou hráškovou pomazánku. Je rychlá, její příprava je snadná a přitom chutná skvěle například na celozrnném pečivu.
Hruška plněná nivou
Studený předkrm z Nivy, oříšků a hrušek.
Jarní závitky se dvěma dipy
Skvělý jednoduchý předkrm nebo lehká letní večeře. Závitky můžete plnit čerstvou sezónní zeleninou a bylinkami podle libosti. Báječné jsou i s krevetami, uzeným tofu nebo třeba vaječnou omeletou.
Jedlá kytička z rajčat a sýrové pěny
Sýrovou pěnou plněná rajčátka, poskládaná na talíři do tvaru kytice, ozdobená koprem a mašlí. Takto upravený pokrm můžeme podávat například jako součást slavnostní narozeninové tabule.
Kedlubny plněné zeleninovým salátem
Větší vydlabané kedlubny naplněné zeleninovým salátem, zdobené čerstvou řeřichou.
Majdulčiny pochoutky
Z receptů našich čtenářek: 4 dobroučké recepty.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama