REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádový koktejl s krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Avokádo nakrájené na kostičky a pokapané citronovou šťávou spolu s mandarinkami, promíchané s řeckým jogurtem a majonézou, okořeněné pepřem a osolené.


Ingredience:
1 ksvětšího avokáda
4-6 ksčerstvých krevet (mohou být i předvařené)
2 ksmandarinky
1 kelímekřeckého jogurtu (lze nahradit i českým jogurtem)
1 kelímekmajonézy
šťáva z 1 ks citrónu
pepř
sůl
kolečka citrónu na ozdobu
krevety v celku na ozdobení
listy ledového salátu na ozdobu (nebo půlky vydlabaných avokád)

Postup:

1. Smícháme jogurt spolu s majonézou, hmotu mírně osolíme a okořeníme pepřem
2. Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupané mandarinky rozdělíme na jednotlivé měsíčky a ty ještě přepůlíme
3. Předvařené krevety spaříme v mírně osolené vodě, necháme v cedníku důkladně okapat a uschnout, pak je nakrájíme na kostičky (čerstvé upravíme dle postupu níže)
4. Ovoce smícháme s jogurtovo-majonézovou hmotou, přimícháme krevety
5. Koktejl klademe na listy ledového salátu do skleněných mističek, nebo do vydlabaných půlek avokád, zdobíme celou krevetou, půlkolečky citrónu a snítky bylinek.

Doporučení:

Příprava čerstvých krevet vařením:Do hrnce dáme vodu, ocet, sůl, koření (rozdrcený pepř, bobkový list a petrželku) a vše vaříme asi 5 minut, pak do vývaru hodíme krevety a 3 minuty je povaříme, vývar slijeme a krevety v nádobě rychle nad ohněm osušíme.Příprava zmrazených krevet:Zmrazené krevety rozbalíme a při pokojové teplotě je necháme napolo rozmrazit, pak krevety vložíme do vařící vývaru a 15-20 minut povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy