REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádo plněné dvojí směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky avokáda naplněné dvojí směsí z krevet a kapar, z vajíček a pomerančů.


Ingredience:
4 ksavokáda
4 kszavařených datlí
2 kspomeranče
2 ksvajíček uvařených natvrdo
1 ksplechovky oliv plněných ančovičkami
100 gvařených krevet
50 geidamu
2 lžícekapar
2 lžícecitrónové šťávy
1 lžícekonzervovaných cibulek
špetka pepře
špetka soli
pár kapek tabaskové omáčky

Postup:

1. Avokáda opláchneme vlažnou vodou a osušíme, podélně rozkrojíme a vyndáme pecky, okořeníme solí a pepřem
2. Smícháme krevety s citrónovou šťávou a necháme deset minut odpočívat
3. Nakrájíme sýr na tenké nudličky a přidáme ke krevetám, přisypeme kapary
4. Směsí naplníme čtyři půlky avokáda
5. Nakrájíme datle na kolečka o stejné šířce, oloupeme a nasekáme vejce
6. Oloupeme jeden pomeranč, rozděláme ho na měsíčky, které nakrájíme na kousky a odstraníme pecičky, vymačkáme zbylý pomeranč, nasekáme cibulky.
7. Smícháme pomerančovou šťávu s tabaskovou omáčkou, s kousky pomeranče, cibulkami a nasekanými vejci
8. Touto směsí naplníme zbylé čtyři půlky avokáda a ozdobíme je na kolečka nakrájenými datlemi.

Poznámka:

Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Milana Katovského.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy