Avokádo naservírované spolu grapefruitem a listovým salátem, přelité olejovo – octovou zálivkou.
Ingredience:
1-2 ks | avokáda |
1 ks | grapefruitu |
listy hlávkového salátu | |
Zálivka: | |
0,5 dcl | octa |
0,5 dcl | oleje |
špetka pepře | |
špetka soli |
Postup:
1. Avokádo rozkrojíme podélně na půlky a vyjmeme pecky
2. Potom avokádo položíme na listy hlávkového salátu a ozdobíme dílky grapefruitu
3. Přelijeme je zálivkou připravenou důkladným protřepáním oleje, octa, mletého pepře, soli a ihned podáváme.
Avokádo – připomíná tvarem i velikostí hrušku, na povrchu je tmavě zelené, má světlezelenou dužinu jemné chuti. Používá se právě k přípravě předkrmů a salátů.