REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Carpaccio z marinované červené řepy, rukoly a kozího sýra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na studený předkrm nebo svačinku z povařených a pak marinovaných plátků červené řepy, listů rukoly, kozího sýra a dalších dobrot. Inspirováno slunnou Itálií.


Ingredience:
2-3 ksčervené řepy (velikost tenisového míčku)
150 gkozího sýra nebo balkánu
2-3 hrstirukoly
různá jedlá semínka (sezamová, piniová, konopná, dýňová...)
olivový oleje na pokapání hotového carpaccia
Na marinádu:
120 mlolivového oleje
3-4 lžícešťávy z pomeranče nebo pomerančového džusu 100 %
2 lžícetekutého medu
2 lžícecitronové šťávy
2 lžícebalzamikového octa
1 lžícečerné sojové omáčky
1 lžícecukru krupice
špetka chilli koření
špetka soli

Postup:
  1. Červené řepy nakrájíme na co nejtenčí plátky, pracujeme v rukavicích!
  2. Připravíme marinádu; olivový olej smícháme s ostatními surovinami na marinádu, vše rozšleháme nejlépe pomocí metličky
  3. Marinádu přelijeme do silného igelitového sáčku a naložíme do ní plátky řepy, měly by se marinovat v lednici nejméně 12 hodin, ale klidně i déle
  4. Plátky řepy ozdobně poklademe na talíř, doplníme opranými a okapanými listy rukoly, rozdrobíme na ně sýr a posypte nasucho opraženými semínky dle vlastního výběru, jemně pokapeme olivovým olejem a servírujeme.
Doporučení:

K takto připravenému carpacciu jsou skvělé opečené tousty, například ještě spojené sýrem a obložené šunkou, zapečené v kontaktním grilu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy