Větší vydlabané kedlubny naplněné zeleninovým salátem, zdobené čerstvou řeřichou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větší kedlubny |
8 ks | cherry rajčátek |
2 ks | vejce uvařená na tvrdo |
1/2 ks | žluté papriky |
100 ml | bílého jogurtu |
100 g | sójových klíčků |
40 g | sterilované kukuřice |
2 lžíce | čerstvé řeřichy |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Papriku zbavenou jadřinců nakrájíme na jemné nudličky, rajčátky nakrájíme na čtvrtinky, oloupaná vejce nasekáme nadrobno
2. Kedlubny oloupáme a v horní polovině je vodorovně sřízneme, spodní část vydlabeme
3. Vnitřky kedluben nasekáme nadrobno a smícháme s paprikou, rajčátky, kukuřicí, klíčky, vejci a jogurtem
4. Salát dochutíme solí a pepřem, promícháme
5. Kedlubny naplníme připravenou salátovou směsí a dáme vychladit
6. Plněné kedlubny podáváme ozdobené čerstvou řeřichou.