REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fenyklový salát s jablky, brusinkami a mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavý salát, který se hodí jako lehká večeře nebo příloha k masu. Aromatický fenykl má mnoho společného s kmínem, anýzem nebo libečkem. Vůní i chutí může někomu připomínat pendrek. V salátu s jablky a sladkou zálivkou jeho chuť vynikne. Nebojte se neobvyklé kombinace, budete překvapení, jak vám bude chutnat.


Ingredience:
Rozpis na 1-2 osoby:
1 ksstřední fenykl
1 ksjablko
1 hrstsušených brusinek
1 lžícecelého máku
Na zálivku:
1 lžíceslunečnicového oleje
šťáva z jednoho pomeranče
špetka soli + lžička citronové šťávy

Postup:
  1. Fenykl si podélně rozřízněte a nakrájejte na tenké proužky, stejně tak jablko.
  2. Přidejte sušené brusinky a zlehka opražená maková semínka.
  3. Vše nakonec zalijete zálivkou z pomeranče, citrónu, oleje a soli.
Poznámka:

Recept k článku: 10 věcí, které potřebujete vědět o máku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy