REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní závitky se dvěma dipy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý jednoduchý předkrm nebo lehká letní večeře. Závitky můžete plnit čerstvou sezónní zeleninou a bylinkami podle libosti. Báječné jsou i s krevetami, uzeným tofu nebo třeba vaječnou omeletou.


Ingredience:
Rozpis na 2-3 porce:
Na závitky:
12 ksrýžových papírů
2 ksmrkve
1 kslistový salát
1/2 ksokurky
1/4 balíčkurýžových nudlí
1 lžícesezamového oleje
2 hrstiklíčků fazole mungo
1 hrstčerstvých lístků koriandru
1 hrstčerstvých lístků bazalky
1 hrstčerstvých lístků máty
Na arašídový dip:
3 lžícearašídového másla
2 lžícetamari (druh sojové omáčky bez pšenice)
2 lžícemedu
2 lžícevody
1/2 ksvymačkaného česneku bez vnitřního klíčku
1/2 lžičkynastrouhaného čerstvého zázvoru
1/2 kslimetky
Na dip "Jiăozi":
3 lžícetamari
3 lžícejavorového sirupu
1 ksprolisovaný česnek bez vnitřního klíčku
3 kapky chilli oleje, nebo kousek čerstvé chilli papričky

Postup:

1. Nejprve si uvařte rýžové nudle, dle návodu na obalu, zceďte, propláchněte studenou vodou a zakápněte sezamovým olejem, ať se neslepí
2. Opláchněte a nakrájejte si zeleninu, salát klasicky na různě dlouhé kousky, mrkev na nudličky, okurku rozřízněte podélně, lžičkou vydlabejte semínka a nakrájejte také na nudličky
3. Ve varné konvici uvařte vodu, nechte ji malinko vychladnout, abyste se neopařili a nalijte vodu do pánve, tak na 2 cm. V ní budete namáčet rýžový papír
4. Rýžový papír namočte do horké vody na cca 15 vteřin
5. Položte na pracovní desku a rozprostřete, nebojte, neslepí se vám, dokud je mokrý, takže jen zbytečně neotálejte
6. Blíže k vám, ale ve středu dejte na papír několik lístků máty, na ně položte pár nudliček mrkve, pak dva tři lístky bazalky, trošku salátu, okurkových proužků, trošku koriandru, pár nudlí a výhonků
7. Kupičku zabalte jednoduše tak, aby vznikla rolka, vnější okraje papíru přehněte dovnitř přes ingredience a zarolujte do tvaru válečku
8. Ingredience pro každý dip zvlášť jen smíchejte a podávejte k závitkům.

Poznámka:

Autorkou receptu i fotografií je Jana Černá, nutriční gastronomka, kterou najdete na webových stránkách www.zasadnezdrave.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy