příprava za studena
Ústřice
Živé ústřice servírované na ledu spolu s měsíčky citrónu.
Ústřice s citrónem
Jedna z variant servírování ústřic.
Ústřice s vinaigrettem
Ústřice zalité vinaigrettem z olivového oleje, sherry octa a červeného vína.
Uzeninové kornoutky plněné
Šunkové plátky nebo plátky z uzeného plněné tvarohovou náplní.
Uzený losos se smetanovo-koprovým dipem
Uzený losos nakrájený na plátky, servírovaný s kolečky opečeného toustového chleba a smetanovo-koprovým dipem.
Vajíčka v bylinkové omáčce s kapary
Tento recept se hodí použít v době těsně po Velikonocích, když vám zbydou vajíčka.
Vejce plněná drůběží pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou vyrobenou z drůbeží paštiky, vaječných žloutků, brandy, bílého vína nebo mléka, másla a koření, zdobená kompotovanými broskvemi nebo meruňkami, případně výsečemi z koleček pomeranče.
Vejce plněná kaviárem
Chutný předkrm z vajíček naplněných kaviárem. Skvěle se hodí jako součást silvestrovského menu.
Vejce plněná kečupovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze žervé, másla, kečupu, vaječných žloutků a worcestru, zdobená mandlemi nebo kompotovanými jeřabinami, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.
Vejce plněná pěnou ze sýru Niva
Pěnou z másla nebo margarínu, sýru Niva, vaječných žloutků a koření naplněná vejce, ozdobená mandlemi, kapií, okurkou a celerem.
Vejce plněná sardinkovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze sardinek, vaječných žloutků, citronové šťávy, másla a koření, zdobená mandlemi, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.
Vejce plněná šunkovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z umleté šunky, vaječných žloutků, másla, mléka a koření, zdobená malými ruličkami šunky, sterilovaným nebo mraženým hráškem, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií, rajčetem apod.
Vejce plněná žloutkovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z uvařených žloutků, másla a hořčice, zdobená kapií, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky apod.
Vejce s kaviárem
Na tvrdo uvařená vejce doplněná o ušlehanou smetanu smíchanou s kaviárem.
Vejce s uherským salámem
Půlky natvrdo uvařených vajíček, potřené sardelovou pastou rozšlehanou s máslem nebo Herou, ozdobené kornoutky uherského salámu, vějířky kyselé okurky a proužky kapie.
Vejce v aspiku
Na tvrdo uvařená vejce zalitá do aspiku spolu se šunkou, sterilovaným hráškem, sladkokyselou okurkou, paprikou a bramborovým nebo vlašským salátem.
Vejce v solném nálevu
Vejce nakládaná v solném nálevu se slupkou z cibule.
Velikonoční kuřátka
Kuřátka vymodelovaná ze směsi z tvarohu, vajíček, nastrouhaného tvrdého sýra a másla, ozdobená červenou paprikou a kořením.
Vodní meloun s parmskou šunkou
Melou nakrájený na měsíčky, servírovaný obložený parmskou šunkou. Skvělý letní předkrm.
Zeleninové tyčinky se sýrovým dipem
Proužky čerstvé zeleniny nebo salátových listů namáčené v čedarové omáčce. Lehká svačina, která se bude líbit i dětěm.
reklama