REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Uzeninové kornoutky plněné

Šunkové plátky nebo plátky z uzeného plněné tvarohovou náplní.

Uzený losos se smetanovo-koprovým dipem

Uzený losos nakrájený na plátky, servírovaný s kolečky opečeného toustového chleba a smetanovo-koprovým dipem.

Vajíčka v bylinkové omáčce s kapary

Tento recept se hodí použít v době těsně po Velikonocích, když vám zbydou vajíčka.

Vejce plněná drůběží pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou vyrobenou z drůbeží paštiky, vaječných žloutků, brandy, bílého vína nebo mléka, másla a koření, zdobená kompotovanými broskvemi nebo meruňkami, případně výsečemi z koleček pomeranče.

Vejce plněná kaviárem

Chutný předkrm z vajíček naplněných kaviárem. Skvěle se hodí jako součást silvestrovského menu.

Vejce plněná kečupovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze žervé, másla, kečupu, vaječných žloutků a worcestru, zdobená mandlemi nebo kompotovanými jeřabinami, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.

Vejce plněná pěnou ze sýru Niva

Pěnou z másla nebo margarínu, sýru Niva, vaječných žloutků a koření naplněná vejce, ozdobená mandlemi, kapií, okurkou a celerem.

Vejce plněná sardinkovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze sardinek, vaječných žloutků, citronové šťávy, másla a koření, zdobená mandlemi, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.

Vejce plněná šunkovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z umleté šunky, vaječných žloutků, másla, mléka a koření, zdobená malými ruličkami šunky, sterilovaným nebo mraženým hráškem, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií, rajčetem apod.

Vejce plněná žloutkovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z uvařených žloutků, másla a hořčice, zdobená kapií, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky apod.

Vejce s kaviárem

Na tvrdo uvařená vejce doplněná o ušlehanou smetanu smíchanou s kaviárem.

Vejce s uherským salámem

Půlky natvrdo uvařených vajíček, potřené sardelovou pastou rozšlehanou s máslem nebo Herou, ozdobené kornoutky uherského salámu, vějířky kyselé okurky a proužky kapie.

Vejce v aspiku

Na tvrdo uvařená vejce zalitá do aspiku spolu se šunkou, sterilovaným hráškem, sladkokyselou okurkou, paprikou a bramborovým nebo vlašským salátem.

Vejce v solném nálevu

Vejce nakládaná v solném nálevu se slupkou z cibule.

Velikonoční kuřátka

Kuřátka vymodelovaná ze směsi z tvarohu, vajíček, nastrouhaného tvrdého sýra a másla, ozdobená červenou paprikou a kořením.

Vodní meloun s parmskou šunkou

Melou nakrájený na měsíčky, servírovaný obložený parmskou šunkou. Skvělý letní předkrm.

Zeleninové tyčinky se sýrovým dipem

Proužky čerstvé zeleniny nebo salátových listů namáčené v čedarové omáčce. Lehká svačina, která se bude líbit i dětěm.

Zeleninový koktejl

Z barevných paprik, okurek, karotky a cherry rajčátek připravený studený předkrm, servírovaný se sýrovým dipem.

Zeleninový koktejl s jogurtem

Směs hruběji nakrájené zeleniny, spojené šlehaným jogurtem a koprem, zdobený šlehačkou.

Zeleninový salát s vejci

Salát z konzervované zeleniny, natvrdo uvařených vajíček a dalších ingrediencí, servírovaný jako studený předkrm, třeba s banketním pečivem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy