REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkový koktejl III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený ze šunky, vařených vajec na tvrdo, jablka, sterilizované papriky, okurky a hrášku, servírovaný vychlazený v koktejlových skleničkách přelitý rozmíchanou majonézou se šlehačkou, kečupem, citrónovou šťávou, mletou paprikou a solí, ozdobený petrželkou a dílky citrónu.


Ingredience:
300 gšunky
100 gmajonézy
80 gjablka
50 gsterilizované papriky
50 gsterilizované okurky
1 dlsmetany na šlehání
2 ksvajec
1 kscitrónu
3 lžícekečupu
mletá paprika sladká
citrónová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce si uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na proužky
2. Jablko si oloupeme a společně se šunkou, sterilizovanou okurkou a paprikou nakrájíme na nudličky
3. Sterilizovaný hrášek scedíme a necháme okapat
4. Majonézu si rozmícháme s kečupem, trochou citrónové šťávy, mletou paprikou a solí, nakonec přidáme šlehačku, kterou jsme si ušlehali ze smetany na šlehání
5. V salátové míse si promícháme nakrájené suroviny s okapaným hráškem, promíchaný salát rozdělíme do 6 koktejlových skleniček a přelijeme ochucenou majonézou se šlehačkou
6. Salát v koktejlových skleničkách necháme vychladit, poté salát servírujeme ozdobený petrželkou a dílky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy