REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tataráček z telecí panenky s pažitkovým crème fraîche a petrželovými čipsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máme pro vás recept na studený předkrm doplněný vínem, které chuť podávaného jídla zvýrazní. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat. Dobrou chuť!


Ingredience:
200 gtelecí panenky
40 gcrème fraîche
10 gkaparů
1 lžičkaworcesteru
1/2 lžícedijonské hořčice
2 ksšalotky
2 kspetržele
1 ksžloutek
chilli podle chuti
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Telecí panenku očistěte a odblaňte, maso jemně umelte a dochuťte solí, pepřem, sušeným chilli, dijonskou hořčicí a worcesterem
2. Přidejte nasekané kapary, nadrobno nakrájenou šalotku a žloutek
3. Crème fraîche ochuťte solí, pepřem a přidejte nasekanou pažitku
4. Kořenovou petržel oloupejte a škrabkou vytvořte podélné tenké plátky, které opečte na rozpáleném oleji, po opečení dejte okapat na ubrousek
5. Při podávání můžete dozdobit řeřichou nebo listy mladé červené řepy a celými kapary.

Doporučení:

Rada sommeliera Davida Krále:„Věděli jste, že telecí patří mezi bílé druhy masa? K tataráčku byste proto měli zvolit také bílé víno. Vyzkoušejte třeba Rulandské bílé pozdní sběr 2011 z vinařství Chateau Bzenec. Má zlatavou barvu, exotickou mladistvou vůni a ovocnou, šťavnatou, středně plnou chuť a ve spojení s lahodnou chutí telecího si vás jednou pro vždy získá.“

Poznámka:

Zdroj: www.bohemiasekt.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy