REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampionové carpaccio s řepou a okurkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky žampionů, okurek a řepy servírované jako studený předkrm nebo lehká večeře.


Ingredience:
500 gžampionů střední velikosti
200 gsyrové červené řepy
50 gstrouhaného parmazánu
1 ksokurky
1 dlolivového oleje
ťáva z citronu
lístky bazalky
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné žampiony oloupeme, nožky odřízneme a klobouky nakrájíme na tenké plátky
2. Červenou řepu oloupeme a syrovou nakrájíme na tenké plátky
3. Smícháme olivový olej s citronovou šťávou a solí, promícháme
4. Do jedné misky naskládáme žampiony a zalijeme polovinou marinády, do druhé misky dáme nakrájenou řepu a zalijeme druhou polovinou marinády, misky dáme do lednice a necháme hodinu rozležet
5. Na talíře dokola naskládáme nakrájenou řepu, druhou vrstvu uděláme z koleček nakrájené okurky a do středu naskládáme plátky žampionů
6. osypeme strouhaným parmazánem, osolíme, opepříme ozdobíme lístky bazalky a podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři s pečivem nebo samotné.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy