REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vejce, s vejci

Henri vejce

Henri vejce, nebo jinak také ruské vejce, je studený předkrm z natvrdo uvařeného vejce přelitého majonézovým přelivem, servírovaného spolu se šunkou a francouzským (bramborovým) salátem.

Kaviárová vejce

Studený předkrm z uvařených vajec, černého (červeného) kaviáru a šunky, servírovaný spolu s máslem, bílou vekou a citrónem.

Kaviárová vejce v šunce

Půlky natvrdo uvařených vajec servírované v kornoutech ze šunky, ozdobené věnečky másla, kaviárem, klínky citronu, vějířky kyselé okurky a proužky kapie.

Obložená vejce přelitá majonézovým přelivem

Vejce uvařená natvrdo, oloupaná, přepůlená, řeznou plochou dolů postavená na kopečky vlašského salátu, servírovaná přelitá ochucenou majonézou rozmíchanou s mlékem a citronovou šťávou, ozdobená kornoutky salámu, vějířky okurky, proužky kapie, kolečky rajčat a snítky petrželky.

Plněná rajčata vaječnou pěnou

Vydlabaná, středně velká rajská jablíčka naplněná vyšlehanou vaječnou pěnou.

Plněná růžová vajíčka “Růžovky”

Vejce uvařená natvrdo, oloupaná máčená v nálevu z červené řepy, octa, cibule, cukru a bobkového listu, obarvená přepůlená, plněná pomazánkou ze žloutků a dalších ingrediencí.

Plněná vejce III.

Vařená vejce přepůlená, vydlabaná, plněná sýrovou a salámovou pěnou, zdobená plátky ředkvičky.

Plněná vejce v šunkových kornoutech

Vejce uvařená natvrdo, přepůlená, vydlabaná, plněná různými náplněmi, jako žloutkovou, lososovou, kečupovou či sardinkovou pěnou, servírovaná postavená do kornoutků z plátků šunky, ozdobená kousky nakládané kapie, vějířky sterilovaných okurek, snítky petrželky apod.

Ruská vejce

Vajíčka vařená na tvrdo, obložená pařížským salátem, šunkou, hráškem a politá ochucenou majonézou. Zdobená sterilovanou kapií.

Salát s tuňákem a křepelčími vajíčky

Lahodný studený salát vhodný jako předkrm v letních měsících.

Vajíčka v bylinkové omáčce s kapary

Tento recept se hodí použít v době těsně po Velikonocích, když vám zbydou vajíčka.

Vejce plněná drůběží pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou vyrobenou z drůbeží paštiky, vaječných žloutků, brandy, bílého vína nebo mléka, másla a koření, zdobená kompotovanými broskvemi nebo meruňkami, případně výsečemi z koleček pomeranče.

Vejce plněná kaviárem

Chutný předkrm z vajíček naplněných kaviárem. Skvěle se hodí jako součást silvestrovského menu.

Vejce plněná kečupovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze žervé, másla, kečupu, vaječných žloutků a worcestru, zdobená mandlemi nebo kompotovanými jeřabinami, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.

Vejce plněná pěnou ze sýru Niva

Pěnou z másla nebo margarínu, sýru Niva, vaječných žloutků a koření naplněná vejce, ozdobená mandlemi, kapií, okurkou a celerem.

Vejce plněná sardinkovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze sardinek, vaječných žloutků, citronové šťávy, másla a koření, zdobená mandlemi, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.

Vejce plněná šunkovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z umleté šunky, vaječných žloutků, másla, mléka a koření, zdobená malými ruličkami šunky, sterilovaným nebo mraženým hráškem, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií, rajčetem apod.

Vejce plněná žloutkovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z uvařených žloutků, másla a hořčice, zdobená kapií, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky apod.

Vejce s kaviárem

Na tvrdo uvařená vejce doplněná o ušlehanou smetanu smíchanou s kaviárem.

Vejce s uherským salámem

Půlky natvrdo uvařených vajíček, potřené sardelovou pastou rozšlehanou s máslem nebo Herou, ozdobené kornoutky uherského salámu, vějířky kyselé okurky a proužky kapie.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy