vejce, s vejci
Henri vejce
Henri vejce, nebo jinak také ruské vejce, je studený předkrm z natvrdo uvařeného vejce přelitého majonézovým přelivem, servírovaného spolu se šunkou a francouzským (bramborovým) salátem.
Kaviárová vejce
Studený předkrm z uvařených vajec, černého (červeného) kaviáru a šunky, servírovaný spolu s máslem, bílou vekou a citrónem.
Kaviárová vejce v šunce
Půlky natvrdo uvařených vajec servírované v kornoutech ze šunky, ozdobené věnečky másla, kaviárem, klínky citronu, vějířky kyselé okurky a proužky kapie.
Obložená vejce přelitá majonézovým přelivem
Vejce uvařená natvrdo, oloupaná, přepůlená, řeznou plochou dolů postavená na kopečky vlašského salátu, servírovaná přelitá ochucenou majonézou rozmíchanou s mlékem a citronovou šťávou, ozdobená kornoutky salámu, vějířky okurky, proužky kapie, kolečky rajčat a snítky petrželky.
Plněná rajčata vaječnou pěnou
Vydlabaná, středně velká rajská jablíčka naplněná vyšlehanou vaječnou pěnou.
Plněná růžová vajíčka “Růžovky”
Vejce uvařená natvrdo, oloupaná máčená v nálevu z červené řepy, octa, cibule, cukru a bobkového listu, obarvená přepůlená, plněná pomazánkou ze žloutků a dalších ingrediencí.
Plněná vejce III.
Vařená vejce přepůlená, vydlabaná, plněná sýrovou a salámovou pěnou, zdobená plátky ředkvičky.
Plněná vejce v šunkových kornoutech
Vejce uvařená natvrdo, přepůlená, vydlabaná, plněná různými náplněmi, jako žloutkovou, lososovou, kečupovou či sardinkovou pěnou, servírovaná postavená do kornoutků z plátků šunky, ozdobená kousky nakládané kapie, vějířky sterilovaných okurek, snítky petrželky apod.
Ruská vejce
Vajíčka vařená na tvrdo, obložená pařížským salátem, šunkou, hráškem a politá ochucenou majonézou. Zdobená sterilovanou kapií.
Salát s tuňákem a křepelčími vajíčky
Lahodný studený salát vhodný jako předkrm v letních měsících.
Vajíčka v bylinkové omáčce s kapary
Tento recept se hodí použít v době těsně po Velikonocích, když vám zbydou vajíčka.
Vejce plněná drůběží pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou vyrobenou z drůbeží paštiky, vaječných žloutků, brandy, bílého vína nebo mléka, másla a koření, zdobená kompotovanými broskvemi nebo meruňkami, případně výsečemi z koleček pomeranče.
Vejce plněná kaviárem
Chutný předkrm z vajíček naplněných kaviárem. Skvěle se hodí jako součást silvestrovského menu.
Vejce plněná kečupovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze žervé, másla, kečupu, vaječných žloutků a worcestru, zdobená mandlemi nebo kompotovanými jeřabinami, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.
Vejce plněná pěnou ze sýru Niva
Pěnou z másla nebo margarínu, sýru Niva, vaječných žloutků a koření naplněná vejce, ozdobená mandlemi, kapií, okurkou a celerem.
Vejce plněná sardinkovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze sardinek, vaječných žloutků, citronové šťávy, másla a koření, zdobená mandlemi, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.
Vejce plněná šunkovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z umleté šunky, vaječných žloutků, másla, mléka a koření, zdobená malými ruličkami šunky, sterilovaným nebo mraženým hráškem, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií, rajčetem apod.
Vejce plněná žloutkovou pěnou
Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z uvařených žloutků, másla a hořčice, zdobená kapií, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky apod.
Vejce s kaviárem
Na tvrdo uvařená vejce doplněná o ušlehanou smetanu smíchanou s kaviárem.
Vejce s uherským salámem
Půlky natvrdo uvařených vajíček, potřené sardelovou pastou rozšlehanou s máslem nebo Herou, ozdobené kornoutky uherského salámu, vějířky kyselé okurky a proužky kapie.
- 1
- 2
- Následující
reklama