REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce plněná žloutkovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou z uvařených žloutků, másla a hořčice, zdobená kapií, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky apod.


Ingredience:
4 ksvejce uvařená natvrdo
nakládané kapie, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky apod. na ozdobu
sůl
Na žloutkovou pěnu:
60 gmásla nebo margarínu
4 ksžloutky z natvrdo uvařených vajíček
1 lžičkaplnotučné hořčice
sůl

Postup:

1. Vejce uvařená na tvrdo oloupeme, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bílky dole rovně seřízneme, aby vejce dobře stála
2. Osolíme je a nastříkáme pěnou vyšlehanou ze žloutků, hořčice a másla
3. Zdobíme kapií, snítky petrželky, nasekanou pažitkou, vějířky kyselé okurky apod.

Příprava žloutkové pěny:
Změklé máslo nebo tuk utřeme se solí, přidáme jemně nastrouhané žloutky a hořčici, vyšleháme pěnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy