REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ruská vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vajíčka vařená na tvrdo, obložená pařížským salátem, šunkou, hráškem a politá ochucenou majonézou. Zdobená sterilovanou kapií.


Ingredience:
Na 4 porce:
4 ksvařených vajíček
8 ksplátků kvalitní šunky
4 ksmalých kyselých okurek
4 lžícehrášku ve slaném nálevu
280 g hotového pařížského salátu
Majonéza na polití:
4 lžícemajolky
1 lžičkamoučkového cukru
1 lžičkahořčice
mletý pepř
sůl
Ostatní: sterilovaná kapie na ozdobu

Postup:

1. Vajíčka si uvaříme, ochladíme a oloupeme
2. Do misek si naporcujeme salát a na salát položíme rozpůlené vajíčko
3. Polijeme je majonézou, obložíme kornoutky šunky, okurkou a posypeme hráškem
4. Ozdobíme kapií, necháme vychladit a podáváme s pečivem.

Doporučení:

Lehčí bude varianta, ve které použijete 2 lžíce majolky a 2 lžíce bílého jogurtu. Polovinu šunky můžete nahradit dobrým šunkovým salámem. Hořčici, cukr, sůl i pepř použijte v množství podle své chuti.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy