REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s tuňákem a křepelčími vajíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodný studený salát vhodný jako předkrm v letních měsících.


Ingredience:
10 kskřepelčích vajíček
2 ksmrkve
1 kscibulky
200 gtuňáka ve vlastní šťávě
salát Ricola
čínské zelí
Zálivka:
1 lžícefrancouzské hořčice
1 lžíceocta
4 lžíceoleje
mletý pepř
cukr

Postup:

1. Očištěný salát lehce natrháme
2. Mrkev nakrájíme na tenké proužky
3. Čínské zelí nakrájíme na nudličky
4. Cibulku nakrájíme na kolečka
5. Z tuňáka slijeme šťávu a okapané řezy rozdělíme na malé kousky
6. Vajíčka vaříme 5 minut 7. V míse promícháme salát, mrkev, čínské zelí, cibulku, tuňáka a celá, oloupaná vajíčka 8. Zálivku připravíme tak, že v misce smícháme ocet s olejem, pak přimícháme hořčici a dochutíme cukrem a pepřem
9. Zeleninu zalijeme zálivkou, promícháme a necháme chvíli v ledničce odležet.

Doporučení:

Tip na mramorová vajíčka: Uvařená vajíčka ještě neoloupaná namočíme na několik hodin do sójové omáčky.

Poznámka:

Salát Ricolu můžeme nahradit jiným druhem salátu s majonézou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy