Lahodný studený salát vhodný jako předkrm v letních měsících.
Ingredience:
10 ks | křepelčích vajíček |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibulky |
200 g | tuňáka ve vlastní šťávě |
salát Ricola | |
čínské zelí | |
Zálivka: | |
1 lžíce | francouzské hořčice |
1 lžíce | octa |
4 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
cukr |
Postup:
1. Očištěný salát lehce natrháme
2. Mrkev nakrájíme na tenké proužky
3. Čínské zelí nakrájíme na nudličky
4. Cibulku nakrájíme na kolečka
5. Z tuňáka slijeme šťávu a okapané řezy rozdělíme na malé kousky
6. Vajíčka vaříme 5 minut 7. V míse promícháme salát, mrkev, čínské zelí, cibulku, tuňáka a celá, oloupaná vajíčka 8. Zálivku připravíme tak, že v misce smícháme ocet s olejem, pak přimícháme hořčici a dochutíme cukrem a pepřem
9. Zeleninu zalijeme zálivkou, promícháme a necháme chvíli v ledničce odležet.
Tip na mramorová vajíčka: Uvařená vajíčka ještě neoloupaná namočíme na několik hodin do sójové omáčky.
Poznámka:Salát Ricolu můžeme nahradit jiným druhem salátu s majonézou.