REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vajíčka v bylinkové omáčce s kapary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept se hodí použít v době těsně po Velikonocích, když vám zbydou vajíčka.


Ingredience:
1 kelímekkysané smetany
4-5 ksvajíček uvařených natvrdo
5 lžicmajonézy
2 lžíceostré hořčice
2 lžícekapary
1 lžícecukru
citronová šťáva z 1/2 ks citrónu
nasekané čerstvé bylinky
sůl

Postup:

1. Majonézu smícháme s kysanou smetanou a hořčicí
2. Přimícháme citronovou šťávu, cukr a sůl podle chuti
3. Nakonec do základu zamícháme nasekané bylinky a propláchnuté kapary
4. Oloupaná vejce nakrájíme na půlky a přelijeme je bylinkovou omáčkou.

Doporučení:

Takto připravená vejce podáváme například s opečenými toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy