REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce plněná drůběží pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou vyrobenou z drůbeží paštiky, vaječných žloutků, brandy, bílého vína nebo mléka, másla a koření, zdobená kompotovanými broskvemi nebo meruňkami, případně výsečemi z koleček pomeranče.


Ingredience:
4 ksvejce uvařená natvrdo
kompotované broskve nebo meruňky, případně výseče z koleček pomeranče
sůl
Na drůbeží pěnu:
150 gdrůbeží paštiky
40 gmásla
4 ksžloutky z vajíček uvařených natvrdo
1 lžícebrandy nebo bílého vína nebo mléka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce přepůlíme, žloutky vyjmeme a použijeme na pěnu
2. Připravíme pěnu; změklé máslo utřeme se solí a pepřem, přidáme jemně rozetřenou paštiku, jemně nastrouhané žloutky a brandy (bílé víno nebo mléko), ušleháme v jemnou hladkou pěnu
3. Pěnu dáme do sáčku na cukroví a ozdobně ji nastříkáme do otvorů po žloutcích
4. Nakonec naplněná vejce ozdobíme dílky dobře okapaných broskví nebo meruněk, případně výsečemi z koleček pomeranče.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy