REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce plněná sardinkovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze sardinek, vaječných žloutků, citronové šťávy, másla a koření, zdobená mandlemi, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.


Ingredience:
4 ksvejce uvařená natvrdo
mandle, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapie
sůl
Na sardinkovou pěnu:
1/2 plechovkysardinek v oleji
60 gmásla
4 ksžloutky z vajíček uvařených natvrdo
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce přepůlíme, žloutky vyjmeme a použijeme na pěnu
2. Připravíme pěnu; změklé máslo utřeme se solí, přidáme sardinky, které jsem rozmačkali vidličkou, jemně nastrouhané žloutky, pepř a citronovou šťávu, ušleháme v jemnou hladkou pěnu
3. Pěnu dáme do sáčku na cukroví a ozdobně ji nastříkáme do otvorů po žloutcích
4. Nakonec naplněná vejce ozdobíme mandlemi, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapie apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy