REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná vejce III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená vejce přepůlená, vydlabaná, plněná sýrovou a salámovou pěnou, zdobená plátky ředkvičky.


Ingredience:
2 lžícemajonézy
100 gšunkového salámu
100 gnivy
50 gmásla
6 ksvajec uvařených natvrdo
petrželka
ředkvička na ozdobu
salát na ozdobu

Postup:

1. Uvařená vajíčka natvrdo oloupeme, podélně překrojíme, žloutky opatrně vydlabeme a dáme je do misky
2. Ke žloutkům přidáme nastrouhanou nivu, polovinu změklého másla, jednu lžíci majonézy, trochu na drobno nasekané petrželky a vše utřeme do hladké pěny
3. Druhou polovinu změklého másla a zbylou majonézu vyšleháme do pěny s na jemno mletým šunkovým salámem 4. Cukrářský sáček nejdříve naplníme salámovou pěnou a nastříkáme ji na okraje vajíček, sýrovou pěnou pak vyplníme prostředek
5. Vejce ozdobíme petrželkou, plátky ředkvičky a podáváme na čerstvým salátových listech s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy