REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná růžová vajíčka „Růžovky“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená natvrdo, oloupaná máčená v nálevu z červené řepy, octa, cibule, cukru a bobkového listu, obarvená přepůlená, plněná pomazánkou ze žloutků a dalších ingrediencí.


Ingredience:
6 ksvajec uvařených natvrdo
Na náplň:
6 ksžloutků z vajíček uvařených natvrdo
2 lžícemajonézy
1/2 lžícekremžské hořčice
1/2 lžícelistů zeleného koriandru, nadrobno nasekaného
1/2 lžičkymletého římského kmínu
pepř
sůl
Na nálev na barvení a ochucení vajíček:
250 mlocta
1 ksčervené cibule nakrájené na plátky
1 ksmenší červené řepy
1 ksbobkového listu
1 lžičkacukru
1/4 lvody
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme nálev; do hrnce dáme na plátky pokrájenou červenou řepu spolu s cibulí, přidáme cukr, bobkový list a nalijeme ocet a 1/
4 l vody, mírně osolíme
2. Do vychlazeného nálevu dáme oloupaná vejce, která v nálevu necháme cca 20 minut, aby se pěkně obarvila
3. Obarvená, osušená vejce opatrně rozpůlíme, vydlabeme žloutky
4. Žloutky spolu s majonézou, hořčicí, nasekanými lístky koriandru a kořením utřeme do pomazánkové pasty, nakonec pomazánku osolíme a opepříme
5. Připravenou pomazánkou naplníme důlky vajec po žloutcích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy