REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná rajčata vaječnou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabaná, středně velká rajská jablíčka naplněná vyšlehanou vaječnou pěnou.


Ingredience:
8 ksstředně velkých, tvrdých, ale zralých rajčat
petželka a šunka na ozdobu
sůl
Na vaječnou pěnu:
3 ksvejce uvařená natvrdo
100 gmásla
hořčice nebo sardelová pasta
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Z omytých a osušených rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, většinu dužiny vydlabeme například lžičkou
2. Vnitřky rajčat osolíme a naplníme vyšlehanou vaječnou pěnou
3. Naplněná rajčata přiklopíme seříznutými vršky, ozdobíme snítky petrželky a kornoutky šunky, dáme vychladit.

Příprava vaječné pěny:
Změklé máslo utřeme se solí do pěny, přidáme na jemno nastrouhaná, natvrdo uvařená vejce a ostatní přísady, ušleháme v nadýchanou pěnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy