REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce plněná kečupovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze žervé, másla, kečupu, vaječných žloutků a worcestru, zdobená mandlemi nebo kompotovanými jeřabinami, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.


Ingredience:
4 ksvejce uvařená natvrdo
mandle nebo kompotované jeřabiny, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapie
sůl
Na kečupovou pěnu:
60 gžervé
40 gmásla
1-2 lžícekečupu
4 ksvaječné žloutky z vajec uvařených natvrdo
pár kapek worcestru
sůl

Postup:

1. Vejce uvařená na tvrdo oloupeme, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bílky dole rovně seřízneme, aby vejce dobře stála
2. Osolíme je a nastříkáme pěnou vyšlehanou ze žloutků, másla, žervé, kečupu a worcesterské omáčky
3. Zdobíme mandlemi nebo kompotovanými jeřabinami, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.

Příprava kečupové pěny:
Změklé máslo nebo tuk utřeme se solí, přidáme žervé, jemně nastrouhané žloutky a kečup, vše vyšleháme do pěny, nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy