REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Originální Milanovi “zoubelenci” (utopenci)

Na kolečka nakrájená uzenina s feferonkami, okurkami, cibulí a pikantním kyselým nálevem. Vše náležitě uleželé a pak podávané s pečivem.

Osvěžující rajčatový salát s mátou

Rychlá a současně lehká večeře – to je občas záludnost. Zvláště tehdy, když nám už dochází fantazie. Stačí mít ale doma pár rajčat, okurku, červenou cibuli, mátu v květináči… Inspirujte se tímto geniálním a prostým receptem.

Ovocné pyré z borůvek a banánů

Připravte si rychlou studenou snídani plnou vitamínů, skvělou především do horkých dní. Pomocí mixéru bude hotová za pár minut.

Ovocné sendviče

Na sucho opečeném sladkém nebo bílém toastovém chlebu rozetřená pomazánka ze sýra ricotta, moučkového cukru, citronové šťávy a dalších ingrediencí, obložená na kolečka nakrájeným banánem a jahodami, ozdobená šlehačkou a lístky máty.

Paprika plněná sýrovou pomazánkou

Papriky naplněné sýrovou pomazánkou z taveného sýra utřeného s povoleným máslem, promíchaného s uzeninou a vejci uvařenými na tvrdo. Papriky servírujeme nakrájené na kolečka.

Paprikové květinky

Barevné masité papriky nakrájené na kroužky, ty naplněné tvarohovo-sýrovou pomazánkou, servírované ozdobené cibulí a petrželkou.

Papriky plněné brynzou a cibulí

Papriky rozkrojené podélně na poloviny, očištěné od jádřince, naplněné promíchanou prolisovanou brynzou s utřeným máslem, cibulí a kořením, servírované posypané nasekanou petrželkou a ozdobené dílky rajčat.

Papriky plněné bylinkovým sýrem

Dlouhé zelené papriky (nejlépe ze Slovenska) naplněné lučinou smíchanou s taveným sýrem a ochucenou dalšími ingrediencemi.

Papriky plněné krémem z nivy

Papriky rozkrojené podélně na polovinu, naplněné krémem z nivy a smetany, posypané nasekanými jádry vlašských ořechu a ozdobené rajčaty nakrájenými na měsíčky.

Papriky plněné pikantní směsí

Papriky plněné hermelínem, šunkovým salámem, majonézou a hořčicí.

Papriky plněné sýrovou pěnou

Měkký sýr smíchaný s nastrouhaným tvrdým sýrem, křenem a mlékem. Takto připravenou hmotou plníme očištěné paprikové lusky, které servírujeme studené, nebo je můžeme před podáním zapéci pod grilem.

Pikantní grapefruitový předkrm

Předkrm z grapefruitu, avokáda s piniovými jadérky, šunkou…

Pikantní matjes

Vhodný pokrm pro slavnostnější příležitosti. Filety z matjesa nakrájené na proužky, potřené nastrouhaným jablkem, přelité smetanou a ozdobené kolečky cibule a snítkami zelené petrželky.

Plněná avokáda

Přepůlená avokáda naplněná krabí pomazánkou, servírovaná ozdobená lístky bazalky.

Plněná rajčata

Předkrm z rajčat naplněných celerem a ananasem.

Plněná rajčata kuřecím salátem

Jedna z variací na vydlabaná rajčata, podle tohoto receptu, naplněná kuřecím salátem připraveným z pečeného nebo grilovaného kuřete, sterilovaného hrášku, jablka, okurky majonézy …

Plněná rajčata pěnou ze sýru Niva

Vydlabaná středně velká rajčata, naplněná pěnou vyšlehanou z másla, žervé, mléka a Nivy.

Plněná rajčata rybí pěnou

Vydlabaná, středně velká rajčata, naplněná rybí pěnou připravenou z rybiček naložených v rajčatovém nálevu, másla, vejce, cibule, celeru a citronové šťávy.

Plněná rajčata sardinkovou pěnou

Vydlabaná, středně velká rajčata naplněná pěnou vyšlehanou z rybiček v oleji, másla, menší, nadrobno pokrájené cibule, nastrouhaných vajec, koření a citronové šťávy.

Plněná rajčata sýrovou náplní

Vydlabaná rajčata naplněná sýrovou náplní mírně nastavenou dužinou z rajčat, ozdobená vějířky kyselé okurky a petrželkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy