příprava za studena
Okurka plněná sýrovým krémem
Studený předkrm vhodný i jako součást rautového menu.
Okurkový koktejl II.
Lehký studený předkrm z kostiček salátové okurky přelitých ochuceným jogurtem, ozdobených rozsekaným koprem, kouskem rajčete a paprikou.
Originální Milanovi “zoubelenci” (utopenci)
Na kolečka nakrájená uzenina s feferonkami, okurkami, cibulí a pikantním kyselým nálevem. Vše náležitě uleželé a pak podávané s pečivem.
Osvěžující čokoládová smoothie bowl
Miska plná energie která může být vynikajícím startem do nového dne. Potěší především milovníky čokolády, protože v ní nechybí kakao. Podávejte v misce a ozdobte drobným ovocem, kokosem, či například müsli.
Osvěžující rajčatový salát s mátou
Rychlá a současně lehká večeře – to je občas záludnost. Zvláště tehdy, když nám už dochází fantazie. Stačí mít ale doma pár rajčat, okurku, červenou cibuli, mátu v květináči… Inspirujte se tímto geniálním a prostým receptem.
Ovocné pyré z borůvek a banánů
Připravte si rychlou studenou snídani plnou vitamínů, skvělou především do horkých dní. Pomocí mixéru bude hotová za pár minut.
Ovocné sendviče
Na sucho opečeném sladkém nebo bílém toastovém chlebu rozetřená pomazánka ze sýra ricotta, moučkového cukru, citronové šťávy a dalších ingrediencí, obložená na kolečka nakrájeným banánem a jahodami, ozdobená šlehačkou a lístky máty.
Paprika plněná sýrovou pomazánkou
Papriky naplněné sýrovou pomazánkou z taveného sýra utřeného s povoleným máslem, promíchaného s uzeninou a vejci uvařenými na tvrdo. Papriky servírujeme nakrájené na kolečka.
Paprikové květinky
Barevné masité papriky nakrájené na kroužky, ty naplněné tvarohovo-sýrovou pomazánkou, servírované ozdobené cibulí a petrželkou.
Papriky plněné brynzou a cibulí
Papriky rozkrojené podélně na poloviny, očištěné od jádřince, naplněné promíchanou prolisovanou brynzou s utřeným máslem, cibulí a kořením, servírované posypané nasekanou petrželkou a ozdobené dílky rajčat.
Papriky plněné bylinkovým sýrem
Dlouhé zelené papriky (nejlépe ze Slovenska) naplněné lučinou smíchanou s taveným sýrem a ochucenou dalšími ingrediencemi.
Papriky plněné krémem z nivy
Papriky rozkrojené podélně na polovinu, naplněné krémem z nivy a smetany, posypané nasekanými jádry vlašských ořechu a ozdobené rajčaty nakrájenými na měsíčky.
Papriky plněné pikantní směsí
Papriky plněné hermelínem, šunkovým salámem, majonézou a hořčicí.
Papriky plněné sýrovou pěnou
Měkký sýr smíchaný s nastrouhaným tvrdým sýrem, křenem a mlékem. Takto připravenou hmotou plníme očištěné paprikové lusky, které servírujeme studené, nebo je můžeme před podáním zapéci pod grilem.
Pikantní grapefruitový předkrm
Předkrm z grapefruitu, avokáda s piniovými jadérky, šunkou…
Pikantní matjes
Vhodný pokrm pro slavnostnější příležitosti. Filety z matjesa nakrájené na proužky, potřené nastrouhaným jablkem, přelité smetanou a ozdobené kolečky cibule a snítkami zelené petrželky.
Plněná avokáda
Přepůlená avokáda naplněná krabí pomazánkou, servírovaná ozdobená lístky bazalky.
Plněná rajčata
Předkrm z rajčat naplněných celerem a ananasem.
Plněná rajčata kuřecím salátem
Jedna z variací na vydlabaná rajčata, podle tohoto receptu, naplněná kuřecím salátem připraveným z pečeného nebo grilovaného kuřete, sterilovaného hrášku, jablka, okurky majonézy …
Plněná rajčata pěnou ze sýru Niva
Vydlabaná středně velká rajčata, naplněná pěnou vyšlehanou z másla, žervé, mléka a Nivy.
reklama