REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Papriky plněné krémem z nivy

Papriky rozkrojené podélně na polovinu, naplněné krémem z nivy a smetany, posypané nasekanými jádry vlašských ořechu a ozdobené rajčaty nakrájenými na měsíčky.

Papriky plněné pikantní směsí

Papriky plněné hermelínem, šunkovým salámem, majonézou a hořčicí.

Papriky plněné sýrovou pěnou

Měkký sýr smíchaný s nastrouhaným tvrdým sýrem, křenem a mlékem. Takto připravenou hmotou plníme očištěné paprikové lusky, které servírujeme studené, nebo je můžeme před podáním zapéci pod grilem.

Pikantní grapefruitový předkrm

Předkrm z grapefruitu, avokáda s piniovými jadérky, šunkou…

Pikantní matjes

Vhodný pokrm pro slavnostnější příležitosti. Filety z matjesa nakrájené na proužky, potřené nastrouhaným jablkem, přelité smetanou a ozdobené kolečky cibule a snítkami zelené petrželky.

Plněná avokáda

Přepůlená avokáda naplněná krabí pomazánkou, servírovaná ozdobená lístky bazalky.

Plněná rajčata

Předkrm z rajčat naplněných celerem a ananasem.

Plněná rajčata kuřecím salátem

Jedna z variací na vydlabaná rajčata, podle tohoto receptu, naplněná kuřecím salátem připraveným z pečeného nebo grilovaného kuřete, sterilovaného hrášku, jablka, okurky majonézy …

Plněná rajčata pěnou ze sýru Niva

Vydlabaná středně velká rajčata, naplněná pěnou vyšlehanou z másla, žervé, mléka a Nivy.

Plněná rajčata rybí pěnou

Vydlabaná, středně velká rajčata, naplněná rybí pěnou připravenou z rybiček naložených v rajčatovém nálevu, másla, vejce, cibule, celeru a citronové šťávy.

Plněná rajčata sardinkovou pěnou

Vydlabaná, středně velká rajčata naplněná pěnou vyšlehanou z rybiček v oleji, másla, menší, nadrobno pokrájené cibule, nastrouhaných vajec, koření a citronové šťávy.

Plněná rajčata sýrovou náplní

Vydlabaná rajčata naplněná sýrovou náplní mírně nastavenou dužinou z rajčat, ozdobená vějířky kyselé okurky a petrželkou.

Plněná rajčata šunkovou majonézou

Další variace na vydlabaná a pak opětovně naplněná rajčata. Tento recept je na rajčata naplněná šunkou a dalšími ingrediencemi ochucenou majonézou.

Plněná rajčata šunkovou pěnou

Vydlabaná středně velká rajčata naplněná doma vyrobenou šunkovou pěnou, servírovaná ozdobená dílky natvrdo uvařeného vejce, vějířky okurky a petrželkou.

Plněná rajčata vaječnou pěnou

Vydlabaná, středně velká rajská jablíčka naplněná vyšlehanou vaječnou pěnou.

Plněná rajčata vlašským nebo pařížským salátem

Vydlabaná rajčata plněná vlašským nebo francouzským salátem, ozdobená snítky petrželky.

Plněná rajčátka

Rajčata plněná vejcem se šunkou a sýrem .

Plněná růžová vajíčka “Růžovky”

Vejce uvařená natvrdo, oloupaná máčená v nálevu z červené řepy, octa, cibule, cukru a bobkového listu, obarvená přepůlená, plněná pomazánkou ze žloutků a dalších ingrediencí.

Plněná vejce III.

Vařená vejce přepůlená, vydlabaná, plněná sýrovou a salámovou pěnou, zdobená plátky ředkvičky.

Plněná vejce v šunkových kornoutech

Vejce uvařená natvrdo, přepůlená, vydlabaná, plněná různými náplněmi, jako žloutkovou, lososovou, kečupovou či sardinkovou pěnou, servírovaná postavená do kornoutků z plátků šunky, ozdobená kousky nakládané kapie, vějířky sterilovaných okurek, snítky petrželky apod.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy