Okořeněné plátky hermelínu naložené v oleji, prokládané česnekem a feferonkami.
Ingredience:
4 ks | Hermelínu |
15 ks | kuliček jalovce |
8 ks | stroužků česneku |
2 ks | chilli papričky |
2 ks | bobkových listů |
2 dl | oleje |
1 lžička | drceného rozmarýnu |
1 lžička | tymiánu |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř |
Postup:
- Mletý pepř, mletou sladkou papriku, tymián, kuličky jalovce a rozmarýn smícháme, oloupané stroužky česneku nakrájíme podélně na tenké plátky a hermelín rozřízneme na polovinu, nebo na 3 kolečka.
- Do sklenice střídavě dáme plátek hermelínu, posypeme částí koření, částí nadrobno nasekaných feferonek, poklademe několika plátky česneku, zakapeme olejem a tak vrstvení opakujeme.
- Na poslední kolečko sýru položíme bobkové listy, dolijeme zbylý olej a necháme 48 hodin uležet.