REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný hermelín IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelín potřený česnekem a naložený spolu s cibulí, feferonkami, olejem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
3 balenísýru Hermelín
10 kuličeknového koření
3-4 ksstroužků česneku
2-3 kscibule
2-3 ksbobkových listů
několik kuliček celého pepře
několik sterilovaných feferonek
dobrý olej

Postup:

1. Hermelíny podélně rozkrojíme na dvě půlky ostrým nožem, půlky potřeme na řezu oloupanými prolisovanými stroužky česneku a opět je spojíme
2. Sýry naskládáme do vhodné sklenice a proložíme je na kolečka nakrájenou oloupanou cibulí a bobkovými listy
3. Přidáme feferonky, kuličky nového koření i celého pepře a vše zalijeme kvalitním olejem tak, aby sýry byly zcela ponořené, pak sklenici uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny, aby se sýry dostatečně proležely
4. Po této době hermelíny sníme nebo sklenici uložíme do chladničky.

Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem nebo čerstvým chlebem a dobrým vínem.

Poznámka:

Zbylý olej ze sýru nevyléváme, ale můžeme ho použít na naložení další várky, sýry budou pak ještě pikantnější.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy