Hermelín potřený česnekem a naložený spolu s cibulí, feferonkami, olejem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
3 balení | sýru Hermelín |
10 kuliček | nového koření |
3-4 ks | stroužků česneku |
2-3 ks | cibule |
2-3 ks | bobkových listů |
několik kuliček celého pepře | |
několik sterilovaných feferonek | |
dobrý olej |
Postup:
1. Hermelíny podélně rozkrojíme na dvě půlky ostrým nožem, půlky potřeme na řezu oloupanými prolisovanými stroužky česneku a opět je spojíme
2. Sýry naskládáme do vhodné sklenice a proložíme je na kolečka nakrájenou oloupanou cibulí a bobkovými listy
3. Přidáme feferonky, kuličky nového koření i celého pepře a vše zalijeme kvalitním olejem tak, aby sýry byly zcela ponořené, pak sklenici uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny, aby se sýry dostatečně proležely
4. Po této době hermelíny sníme nebo sklenici uložíme do chladničky.
Podáváme s bílým pečivem nebo čerstvým chlebem a dobrým vínem.
Poznámka:Zbylý olej ze sýru nevyléváme, ale můžeme ho použít na naložení další várky, sýry budou pak ještě pikantnější.