REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné bylinkovým sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dlouhé zelené papriky (nejlépe ze Slovenska) naplněné lučinou smíchanou s taveným sýrem a ochucenou dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksdlouhé zelené nebo žluté papriky (nejlépe slovenské)
300 glučiny
100 gsmetanového taveného sýry
2 lžícečervené papriky nakrájené nadrobno
2 lžícenasekaného oregana
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a důkladně okapané papriky pod stopkou seřízneme, vyjmeme z nich semínka
2. Lučiny se smetanovým sýrem vyšleháme nejlépe pomocí ručního elektrického mixéru
3. Do sýrové pěny vmícháme na kostičky nakrájenou červenou papriku a nasekané oregano
4. Nakonec krém dle chuti osolíme a dochutíme mletým bílým pepřem
5. Papriky naplníme ochucenou sýrovou hmotou, uzavřeme odříznutými vršky a dáme do lednice vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy