Dlouhé zelené papriky (nejlépe ze Slovenska) naplněné lučinou smíchanou s taveným sýrem a ochucenou dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | dlouhé zelené nebo žluté papriky (nejlépe slovenské) |
300 g | lučiny |
100 g | smetanového taveného sýry |
2 lžíce | červené papriky nakrájené nadrobno |
2 lžíce | nasekaného oregana |
bílý mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Omyté a důkladně okapané papriky pod stopkou seřízneme, vyjmeme z nich semínka
- Lučiny se smetanovým sýrem vyšleháme nejlépe pomocí ručního elektrického mixéru
- Do sýrové pěny vmícháme na kostičky nakrájenou červenou papriku a nasekané oregano
- Nakonec krém dle chuti osolíme a dochutíme mletým bílým pepřem
- Papriky naplníme ochucenou sýrovou hmotou, uzavřeme odříznutými vršky a dáme do lednice vychladit.