REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Originální Milanovi „zoubelenci“ (utopenci)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kolečka nakrájená uzenina s feferonkami, okurkami, cibulí a pikantním kyselým nálevem. Vše náležitě uleželé a pak podávané s pečivem.


Ingredience:
Na nálev:
15 kskvalitních párků (nebo špekáčků)
10 ksfeferonek nebo beraních rohů
6 kssladkokyselých okurek nakrájených na kolečka
6 kscibulí nakrájených na kolečka
1 skleniceřezů červené papriky (600 g)
Nálev:
10 kskuliček nového koření
10 kskuliček černého pepře
4 ksbobkového listu
1/2 lžícecukru
1/2 lžícesoli
1 lžičkahořčičných semínek
1/2 lžičkypapriky sladké mleté
1/2 lžičkycayenského pepře
0,75 lvody
0.5 locta
1 sáčekkoření DEKO
nálev z feferonek, papriky a okurek
A dále:
2 kssklenice o objemu 0,75 l

Postup:

1. Nálev vaříme asi 10 minut, necháme vychladnout
2. Začínáme vrstvou cibule, okurky a papriky, dáme feferonku, navrstvíme kolečka párků, toto střídáme až do naplnění sklenice
3. Zcedíme a nalijeme do připravených sklenic s utopenci.

Doporučení:

Nejlepší jsou asi po deseti dnech uložení v lednici, pokud to do té doby ovšem vydržíte.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy