REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkový koktejl II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehký studený předkrm z kostiček salátové okurky přelitých ochuceným jogurtem, ozdobených rozsekaným koprem, kouskem rajčete a paprikou.


Ingredience:
1 kssalátové (skleníkové) okurky
1 ksrajčete
1 kelímekbílého jogurtu
1 lžičkaoleje
kousek zelené papriky
citronová šťáva
med
kopr
sůl

Postup:

1. Dobře omytou neoloupanou okurku (tzv. hadovku) nakrájíme na kostičky a rozdělíme do sektových skleniček
2. Jogurt s olejem ochutíme solí, citrónovou šťávou a medem, promícháme a nalijeme na okurku
3. Nakonec koktejl posypeme jemně rozsekaným koprem, ozdobíme kouskem rajčete a papriky, podáváme jako předkrm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy