příprava za studena
Chlebové rolády
Krajíce chleba bez kůrky potřené pomazánkovým máslem s nadrobno nakrájenou paprikou, obložené listy salátu, plátky šunky, stočené do rolády a pak nakrájené na plátky.
Chřest v šunce
Plátky šunky potřené ochucenou majonézou s vložkou sterilizovaného chřestu, poté zabalené do rolky, servírované vychlazené na listech hlávkového salátu ozdobené dílky citrónu a petrželkou.
Jarní závitky se dvěma dipy
Skvělý jednoduchý předkrm nebo lehká letní večeře. Závitky můžete plnit čerstvou sezónní zeleninou a bylinkami podle libosti. Báječné jsou i s krevetami, uzeným tofu nebo třeba vaječnou omeletou.
Jedlá kytička z rajčat a sýrové pěny
Sýrovou pěnou plněná rajčátka, poskládaná na talíři do tvaru kytice, ozdobená koprem a mašlí. Takto upravený pokrm můžeme podávat například jako součást slavnostní narozeninové tabule.
Jogurt se semínky, kustovnicí a malinami
Zapomeňte na připálené toasty nebo vysušená míchaná vejce a připravte si super snídani, která je hned hotová a dodá vám spoustu zdravé energie. Směs poctivého bílého jogurtu, sušené kustovnice, známé z tradiční čínské medicíny, a semínek vás postaví na nohy nejen po ránu.
Kaviár s topinkou
Černý kaviár servírovaný spolu s máslem, citrónem a horkými topinkami.
Kaviárová vejce
Studený předkrm z uvařených vajec, černého (červeného) kaviáru a šunky, servírovaný spolu s máslem, bílou vekou a citrónem.
Kaviárová vejce v šunce
Půlky natvrdo uvařených vajec servírované v kornoutech ze šunky, ozdobené věnečky másla, kaviárem, klínky citronu, vějířky kyselé okurky a proužky kapie.
Kedlubny plněné zeleninovým salátem
Větší vydlabané kedlubny naplněné zeleninovým salátem, zdobené čerstvou řeřichou.
Koktejl z tresčích jater
Proužky tresčích jater promíchané s celerem, kapií, hráškem, natvrdo uvařenými a na kostičky pokrájenými vejci, koktejl servírovaný přelitý majonézou ochucenou kečupem, kořením, citronovou šťávou, solí a cukrem.
Králičí rillettes
Rillattes připravený z králičího masa. Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazaný na chleba.
Krevetový koktejl
Studený předkrm z krevet se smetanou, kečupem, koňakem a bílou vekou.
Krevetový koktejl s ananasem
Ananas naplněný směsí z krevet, majonézy, cibule a pórku.
Krůtí koktejl s ananasem
Na másle podušené krůtí maso smíchané s ananasem, opečenými žampióny, majonézou, jogurtem …
Krůtí koktejl s ananasem II.
Dušené krůtí maso se žampióny, ananasem, bílým jogurtem a majonézou.
Kuřecí koktajl
Směs nakrájeného vařeného drůbežího masa, drůbeží šunky, zeleniny a jablek, spojená jemnou jogurtovo-kefírovou zálivkou.
Kuřecí koktejl
Studený předkrm z pečeného kuřecího masa, majonézy, sterilovaných okurek, šunky a vejce.
Kuřecí koktejl s ananasem
Rychlý předkrm z kousků grilovaného nebo pečeného kuřete, ananasu a majonézy.
Kuřecí koktejl se žampióny
Předkrm z kousků kuřete, žampiónů a majonézy.
Lososová vejce v šunce
Chutný studený předkrm.
reklama