REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevetový koktejl s ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ananas naplněný směsí z krevet, majonézy, cibule a pórku.


Ingredience:
1 baleníloupaných předvařených krevet
1-2 lžičkynakrájené cibule
3-4 lžícemajonézy
2 lžícenakrájeného pórku
1 ksananasu
šťáva z 1 citronu
bílý mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Krevety dobře propláchneme pod tekoucí vodou 2. Pórek i oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. Pak vsypeme ke krevetám, osolíme, opepříme a dobře zamícháme, přidáme dle chuti majonézu a znovu dobře promícháme
4. Podélně rozkrojíme na dvě poloviny ananas, jednu polovinu vydlabeme a naplníme připraveným koktejlem (zbylý ananas je možné pokrájet a vmíchat ke krevetám)
5. Nakonec zastříkneme kapkou citronové šťávy a dáme na chvíli odležet do chladu, pak ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy