Takto sýrem naplněné, marinované cherry papričky podáváme jako předkrm, přílohu ke grilovaným či uzeným masům, či například jako vhodnou součást studených obložených mís.
Ingredience:
20-25 ks | sterilovaných cherry papriček |
Na naplnění: | |
200 g | balkánského sýra (feta sýr) |
200 g | ricotty |
2-4 ks | stroužky česneku |
oregano | |
bazalka | |
tymián | |
Na marinádu: | |
vinný ocet a olivový olej v poměru 3:1 | |
1/2 lžičky | drcených chilli papriček |
sušené bylinky oregano - tymián - bazalka (dle chuti) | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Z okapaných paprik opatrně odstraníme stoku a jadřince, vršek seřízneme, aby se daly plnit.
- Připravíme sýrovou náplň; do vhodné nádoby nasypeme kostičky balkánského sýru, přidáme ricottu, prolisované stroužky česneku, po půl lžičce od každého sušeného koření, pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na sýrový krém.
- Sýrovou náplní plníme papričky, dobře upěchujeme, povrch papriček otřeme papírovým ubrouskem.
- Naplněné papričky vyskládáme do vhodné nádoby, klademe těsně vedle sebe tak, aby otvorem byly nahoře.
- Připravíme marinádu; sůl rozpustíme v octu, dolijeme olivový olej, přidáme sušené bylinky a drcené chilli papričky, vše promícháme.
- Papričky zalijeme připravenou marinádou, necháme marinovat 3-4 dny v lednici uzavřené vhodným poklopem nebo potravinářskou fólií.