REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozzarella s pikantní gremolatou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella Lawson ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.


Ingredience:
2 balenímozzarelly
Na gremolatu:
3 lžíceolivového oleje
1 lžičkašťávy z limetky
1 hrstnasekaných listů zelené petrželky
8 ksčerných oliv
1 ksčervené feferonky
1 ksstroužku česneku
kůra z citronu a limetky
sůl

Postup:

1. Feferonku (zbavenou jadřince), česnek, olivy a petrželku nasekáme na jemno
2. Smícháme s olivovým olejem a limetkovou šťávou, přistrouháme kůru z citronu a limetky a podle chuti osolíme
3. Mozzarellu nakrájíme na plátky a přelijeme gremolatou, necháme chvilku uležet.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy