Předkrm z plátků mozzarelly ochucené bazalkovou, jogurtovou a rajčatovou omáčkou.
Ingredience:
Na bazalkovou omáčku: | |
5 lžic | olivového oleje |
2 lžíce | octa balsamico |
2 lžíce | oloupaných mandlí |
1 ks | svazku bazalky |
mletý pepř | |
sůl | |
Na jogurtovou omáčku: | |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | cukru |
200 g | bílého jogurtu |
mletý pepř | |
sůl | |
Na rajčatovou omáčku: | |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | octa balsamico |
400 g | krájených rajčat v nálevu z konzervy |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | šalotky |
šťáva ze 2 pomerančů | |
kajenský pepř | |
mletý pepř | |
sůl | |
Ostatní: | |
500 g | mozzarelly |
Postup:
1. Na bazalkovou omáčku rozmixujeme na hrubo basalkové lístky s oloupanými mandlemi, olivovým olejem a bílým octem balsamico, pak osolíme i opepříme
2. Na jogurtovou omáčku smícháme bílý jogurt s olivovým olejem, citronovou šťávou a cukrem, poté osolíme i opepříme
3. Na rajčatovou omáčku osmahneme na rozehřátém oleji na drobno nasekanou oloupanou šalotku i stroužky česneku, přidáme rajčata, pomerančovou šťávu, ocet balsamico a vše podusíme 10 minut, nakonec osolíme, opepříme a okořeníme kajenským pepřem
4. Okapanou mozzarellu nakrájíme na kousky, rozdělíme do 3 misek, každou přelijeme jednou z omáček a necháme 30 minut odležet.
Podáváme s osmaženými krajíčky bílé veky.