REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozzarellové trio

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předkrm z plátků mozzarelly ochucené bazalkovou, jogurtovou a rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Na bazalkovou omáčku:
5 lžicolivového oleje
2 lžíceocta balsamico
2 lžíceoloupaných mandlí
1 kssvazku bazalky
mletý pepř
sůl
Na jogurtovou omáčku:
2 lžíceolivového oleje
2 lžícecitronové šťávy
1 lžičkacukru
200 gbílého jogurtu
mletý pepř
sůl
Na rajčatovou omáčku:
3 lžíceolivového oleje
2 lžíceocta balsamico
400 gkrájených rajčat v nálevu z konzervy
2 ksstroužků česneku
1 ksšalotky
šťáva ze 2 pomerančů
kajenský pepř
mletý pepř
sůl
Ostatní:
500 gmozzarelly

Postup:

1. Na bazalkovou omáčku rozmixujeme na hrubo basalkové lístky s oloupanými mandlemi, olivovým olejem a bílým octem balsamico, pak osolíme i opepříme
2. Na jogurtovou omáčku smícháme bílý jogurt s olivovým olejem, citronovou šťávou a cukrem, poté osolíme i opepříme
3. Na rajčatovou omáčku osmahneme na rozehřátém oleji na drobno nasekanou oloupanou šalotku i stroužky česneku, přidáme rajčata, pomerančovou šťávu, ocet balsamico a vše podusíme 10 minut, nakonec osolíme, opepříme a okořeníme kajenským pepřem
4. Okapanou mozzarellu nakrájíme na kousky, rozdělíme do 3 misek, každou přelijeme jednou z omáček a necháme 30 minut odležet.

Doporučení:

Podáváme s osmaženými krajíčky bílé veky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy