REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí rillettes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rillattes připravený z králičího masa. Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazaný na chleba.


Ingredience:
1,6 kgkrálíka
150 ghusího sádla
1,5 l (asi)vody
200 mlbílého vína
8 kssnítek tymiánu
6 kskuliček černého pepře
3 ksbobkových listů
1 ksvětvičky rozmarýnu
1 ksvelké cibule
1 ksvelké mrkve
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli překrojíme na čtvrtiny, očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky, vše vložíme do hrnce s osolenou vodou, přilijeme bílé víno, přidáme kuličky pepře, bobkové listy, tymián a vodu přivedeme k varu
2. Pečlivě očištěného králíka rozčtvrtíme, vložíme do vroucího zeleninového základu, teplotu snížíme a maso zvolna vaříme pod pokličkou doměkka a nezačne se uvolňovat od kostí
3. Králíčí kousky vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout, pak maso obereme od kostí, natrháme na drobno a promícháme s na jemno nasekanými lístečky rozmarýnu
4. V kastrůlku rozpustíme sádlo, po částech do něho přidáváme maso a vše neustále mícháme, aby se sádlo s masem dobře propojilo, pak dochutíme solí i pepřem a sundáme z tepla
5. Rillettes mažeme na chléb a podáváme s kouskem rajčátka a trochou nasekané jarní cibulky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy