REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Šunkové rolky s křenovou šlehačkou

Studený předkrm z plátků šunky stočených do roliček, plněné ochucenou šlehačkou.

Šunkové rolky s nivovou pěnou

Jednoduchý předkrm z plátků šunky a nivové pěny.

Šunkové závitky s křenovou šlehačkou

Vyšlehanou, cukrem, solí a čerstvě nastrouhaným křenem ochucenou šlehačkou naplněné šunkové závitky, servírované ozdobené snítky petrželky, případně proužky kapie a vějířky kyselé okurky.

Šunkové závitky s pěnou z Nivy

Závitky z plátků šunky plněné našlehaným máslem nebo Hreou spolu s nastrouhanou nivou a mlékem, zdobené ořechy, vějířky kyselé okurky a sterilovanou kapií.

Šunkové závitky s vaječnou pěnou

Plátky šunky naplněné pěnou z na jemno uvařených a nastrouhaných vajíček, másla, sardelové pasty, taveného smetanového sýra, citrónové šťávy a soli.

Šunkové závitky se sýrovým krémem

Tenké podlouhlé plátky šunky zarolované do tvaru závitků, plněné krémem ze žervé, nastrouhaného sýru, másla, mléka a česneku nebo křenu.

Šunkový koktejl

Předkrm ze šunky, vejce, sterilované okurky, jablka a majonézové zálivky s kečupem a smetanou.

Šunkový koktejl II.

Chutný předkrm nebo mezichod určený ke slavnostním příležitostem.

Šunkový koktejl III.

Salát připravený ze šunky, vařených vajec na tvrdo, jablka, sterilizované papriky, okurky a hrášku, servírovaný vychlazený v koktejlových skleničkách přelitý rozmíchanou majonézou se šlehačkou, kečupem, citrónovou šťávou, mletou paprikou a solí, ozdobený petrželkou a dílky citrónu.

Šunkový koktejl s banánem, vejci a majonézou

Okořeněná majonéza smíchaná s prolisovaným banánem a nadrobno nakrájenou šunkou, směs servírovaná v koktejlových sklenicích, ozdobená půlkami natvrdo uvařených vajíček, pokrájenou petrželkou a kapií.

Šunkový koktejl s pomerančem a majonézou

Na kostičky nakrájená šunka smíchaná s okořeněnou majonézou, měsíčky pomeranče a dalšími ingrediencemi, servírovaná v koktejlových skleničkách spolu s bílým pečivem.

Šunkový pohár s křenem

Nasekaná šunka smíchaná s jablkem, vajíčkem, křenem, majonézou a dalšími ingrediencemi.

Šunkový salát s vejci a zeleninou

Tento salát je skvělý servírovaný jako studený předkrm.

Šunkový závitek s melounem

Dílek melounu zabalený v plátku šunky.

Tataráček z telecí panenky s pažitkovým crème fraîche a petrželovými čipsy

Máme pro vás recept na studený předkrm doplněný vínem, které chuť podávaného jídla zvýrazní. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat. Dobrou chuť!

Tatarský biftek z uzeného lososa

Umleté nebo naškrábané plátky uzeného lososa, promíchané s cibulí, citronovou šťávou a pepřem, servírované ozdobené syrovým žloutkem a libečkem.

Terinky z uzeného lososa s ricottou

Další tip na luxusní slavnostní pohoštění. Připravte si lahodné terinky z lososa, ricotty a dalších dobrot. Terinky servírujte například na polštářku z plátků okurek.

Ústřice

Živé ústřice servírované na ledu spolu s měsíčky citrónu.

Ústřice s citrónem

Jedna z variant servírování ústřic.

Ústřice s vinaigrettem

Ústřice zalité vinaigrettem z olivového oleje, sherry octa a červeného vína.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy