REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Šunkový koktejl

Předkrm ze šunky, vejce, sterilované okurky, jablka a majonézové zálivky s kečupem a smetanou.

Šunkový koktejl II.

Chutný předkrm nebo mezichod určený ke slavnostním příležitostem.

Šunkový koktejl III.

Salát připravený ze šunky, vařených vajec na tvrdo, jablka, sterilizované papriky, okurky a hrášku, servírovaný vychlazený v koktejlových skleničkách přelitý rozmíchanou majonézou se šlehačkou, kečupem, citrónovou šťávou, mletou paprikou a solí, ozdobený petrželkou a dílky citrónu.

Šunkový koktejl s banánem, vejci a majonézou

Okořeněná majonéza smíchaná s prolisovaným banánem a nadrobno nakrájenou šunkou, směs servírovaná v koktejlových sklenicích, ozdobená půlkami natvrdo uvařených vajíček, pokrájenou petrželkou a kapií.

Šunkový koktejl s pomerančem a majonézou

Na kostičky nakrájená šunka smíchaná s okořeněnou majonézou, měsíčky pomeranče a dalšími ingrediencemi, servírovaná v koktejlových skleničkách spolu s bílým pečivem.

Šunkový pohár s křenem

Nasekaná šunka smíchaná s jablkem, vajíčkem, křenem, majonézou a dalšími ingrediencemi.

Šunkový salát s vejci a zeleninou

Tento salát je skvělý servírovaný jako studený předkrm.

Šunkový závitek s melounem

Dílek melounu zabalený v plátku šunky.

Tataráček z telecí panenky s pažitkovým crème fraîche a petrželovými čipsy

Máme pro vás recept na studený předkrm doplněný vínem, které chuť podávaného jídla zvýrazní. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat. Dobrou chuť!

Tatarský biftek z uzeného lososa

Umleté nebo naškrábané plátky uzeného lososa, promíchané s cibulí, citronovou šťávou a pepřem, servírované ozdobené syrovým žloutkem a libečkem.

Ústřice

Živé ústřice servírované na ledu spolu s měsíčky citrónu.

Ústřice s citrónem

Jedna z variant servírování ústřic.

Ústřice s vinaigrettem

Ústřice zalité vinaigrettem z olivového oleje, sherry octa a červeného vína.

Uzeninové kornoutky plněné

Šunkové plátky nebo plátky z uzeného plněné tvarohovou náplní.

Uzený losos se smetanovo-koprovým dipem

Uzený losos nakrájený na plátky, servírovaný s kolečky opečeného toustového chleba a smetanovo-koprovým dipem.

Vajíčka v bylinkové omáčce s kapary

Tento recept se hodí použít v době těsně po Velikonocích, když vám zbydou vajíčka.

Vejce plněná drůběží pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou vyrobenou z drůbeží paštiky, vaječných žloutků, brandy, bílého vína nebo mléka, másla a koření, zdobená kompotovanými broskvemi nebo meruňkami, případně výsečemi z koleček pomeranče.

Vejce plněná kaviárem

Chutný předkrm z vajíček naplněných kaviárem. Skvěle se hodí jako součást silvestrovského menu.

Vejce plněná kečupovou pěnou

Vejce uvařená natvrdo, plněná pěnou ze žervé, másla, kečupu, vaječných žloutků a worcestru, zdobená mandlemi nebo kompotovanými jeřabinami, snítky petrželky, vějířky kyselé okurky, či kapií.

Vejce plněná pěnou ze sýru Niva

Pěnou z másla nebo margarínu, sýru Niva, vaječných žloutků a koření naplněná vejce, ozdobená mandlemi, kapií, okurkou a celerem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy