Z umleté šunky, koňaku, šlehačky a utřeného másla vyrobená chutná pěna.
Ingredience:
500 g | šunky |
120 g | másla |
2 dl | tekuté šlehačky |
4 lžíce | koňaku |
0,5 lžičky | sladké mleté papriky |
1 ks | banánu na ozdobu |
trochu bílého mletého pepře | |
hlávkový salát | |
sůl |
Postup:
1. Šunku jemně semeleme na masovém strojku
2. Pak ji v misce třeme s máslem do pěny a přidáváme šlehačku, sůl, koření a koňak
3. Směs vyšleháme metlou v jemnou pěnu
4. Na skleněné talířky položíme list opraného hlávkového salátu a na něj pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou vystříkneme šunkovou pěnu v podobě kopečku
5. Do takto upravené šunkové pěny zastrčíme ze čtyř stran po jednom kolečku banánu.
Podáváme jako studený předkrm s rohlíkem nebo s banketkou.
Poznámka:Místo banánu můžeme použít například ananas, či jiné exotické ovoce.