V české kotlině jsme chleboví. Aby také ne, když umíme péct tak dobrý chleba! K snídani, ke svačině nebo k lehkému salátu, pořádný sendvič přijde k chuti kdykoliv. Náš snídaňový sendvič s vejci, šunkou od kosti a jogurtem obsahuje pořádnou porci čerstvé zeleniny.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
4 ks | krajíce oblíbeného chleba |
4 ks | listy hlávkového salátu |
8 ks | ředkviček |
2 ks | vejce |
1 ks | velká mrkev |
100 g | šunky od kosti |
150 ml | bílého jogurtu |
1,5 lžičky | uzené mleté papriky |
1 hrst | řeřichy |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Ředkvičky nakrájejte na kolečka a z mrkve škrabkou udělejte plátky.
- Na dresink smíchejte jogurt a uzenou papriku, osolte a opepřete.
- Vejce můžete uvařit natvrdo, nebo udělat sázená vejce.
- Na krajíc chleba natřete dresink, naskládejte listy salátu, plátky mrkve, ředkvičky, šunku, vejce a zakápněte znovu dresinkem.
- Posypte řeřichou a dalším potřeným krajícem sendvič zavřete.
Království za šunku? Království za šunku se značkou Regionální potravina! O řád šunky zlaté se hlásí Burgundská šunka od Libora Nováka, hovězí šunka z řeznictví H+H, vepřová šunka Delikates (Skaličan), Šunka z komína od Romana Krčmy, Volarská pečená, šunka od řezníka a uzenáře Karla Doležala. A pak že si člověk nevybere!
Poznámka:Více inspirace a informací o kvalitních potravinách na akademiekvality.cz. Recept k článku: Nejen pro ten jarní den, stojí za to kvalitně jíst