Studený předkrm z plátků šunky stočených do roliček, plněné ochucenou šlehačkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | tenkých plátků šunky |
1/4 l | křenové šlehačky |
Na šlehačku: | |
1/4 l | smetany ke šlehání |
30-40 g | strouhaného křenu |
špetka bílého pepře | |
citrónová šťáva | |
moučkový cukr | |
sůl | |
zdobící sáček |
Postup:
1. Ze šunky stáčíme jednotlivé roličky 2. Pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou je plníme ochucenou šlehačkou
3. Servírujeme vždy po dvou rolkách a podáváme nejlépe s banketním pečivem.
Příprava křenové šlehačky:
1. Jemně nastrouhaný křen pokapeme citrónovou šťávou
2. Osladíme, osolíme a dochutíme pepřem
3. Promícháme a nakonec vmícháme pevně ušlehanou smetanu.