REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata s vejcem a majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky rajčat proložené kolečky natvrdo uvařených vajíček, přelité ochucenou majonézou, servírované jako studený předkrm ozdobený petrželkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kstvrdá větší rajčata
4 ksvejce uvařená natvrdo
petrželka
Na přeliv:
100 gmajonézy
1-2 lžičkyhořčice
1 lžícemléka
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Omytá a osušená rajčata nakrájíme kolmo na sedm plátků, ale pozor, nedokrojíme je!
2. Natvrdo uvařená, oloupaná vejce překrojíme na šest koleček, osolíme je a vsuneme mezi plátky rajčat
3. Rajčata postavíme na dezertní talířky a přelijeme je majonézovým přelivem, ozdobíme snítky petržalky.

Příprava majonézového přelivu:
Majonézu nastavíme mlékem a promícháme s hořčicí, dochutíme citronovou šťávou a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy