REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata s vejce a křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčata s vejci uvařenými na tvrdo nakrájená na plátky, vyskládaná na dezertní talířky, pokapaná octem, osolená a okořeněná pepřem, servírovaná přelitá smetanou, posypaná nastrouhaným křenem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmalých tvrdých rajčat
1-2 lžícečerstvě nastrouhaného křenu
4 ksnatvrdo uvařená vejce
1/8 lsmetany ke šlehání
špetka cukru
mletý pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Omytá rajčata nakrájíme ostrým nožem na plátky, oloupaná vejce na kolečka, urovnáme je na 4 talířky, osolíme je, okořeníme pepřem, pokapeme octem mírně rozředěným vodou a necháme v lednici 10 minut proležet
2. Těsně před podáním každou porci přelijeme smetanou rozšlehanou se solí a špetkou cukru a posypeme nastrouhaným křenem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy