REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný grapefruit

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý studený předkrm z ovoce, krabích tyčinek, bílého netučného jogurtu, majonézy a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksgrapefruity
4 ksmenších pomerančů
1 ksstředně velký hrozen vína
1 ksbílého netučného jogurtu
1 kskadeřavého salátu
200 gmražených krabích tyčinek
3 lžícemajonézy
1 lžícenasekané pažitky
1/2 lžičkycukru
bílý mletý pepř
lístky bazalky
sůl

Postup:

1. Grapefruity kartáčem vydrhneme pod tekoucí vodou, opláchneme je, osušíme, vodorovným řezem seřízneme ostrým nožem horní půlky plodů a pomocí lžíce vydlabeme všechnu dužinu (vnitřní slupka grapefruitu je nepříjemně hořká, proto ji odstraníme)
2. Pomeranče oloupeme a spolu s grapefruitovou dužinou nakrájíme na kostičky
3. Krabí tyčinky rozmrazíme a potom je překrojíme na stejně velké kousky jako ovoce
4. Z opláchnutého hroznu otrháme jednotlivé kuličky
5. Do připravené skleněné nebo porcelánové mísy vložíme nakrájené ovoce, kuličky vína a kousky krabích tyčinek, přidáme bílý jogurt, majonézu a sekanou pažitku
6. Vše okořeníme pepřem, podle chuti osolíme, můžeme i mírně přisladit cukrem a vše zlehka promícháme
7. Na ozdobné talířky položíme listy opláchnutého a okapaného kadeřavého salátu, na něj posadíme vydlabané půlky grapefruitů, naplníme je připraveným salátem, ozdobíme listy bazalky
8. V lednici necháme nejméně 30 minut vychladit.

Doporučení:

K tomuto studenému předkrmu servírujeme plátky bílého pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy