REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata plněná cizrnovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvá rajčata plněná smetanou, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem a pórkem. Ochucená solí a citronovou šťávou.


Ingredience:
Na 5 porcí:
5 ksstředně velkých zralých, ale pevných rajčat
2 ksprolisovaného stroužu česneku
6 lžickysané smetany (s více procenty tuku)
6 lžickonzervované cizrny
4 lžícestrouhanýh vlašských ořechů
1,5 hrstijemně pokrájeného pórku
čerstvě mletý pepř
citronová šťáva
snítky oregána
sůl

Postup:

1. Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu
2. V misce rozmícháme smetanu s kořením, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem
3. Přidáme dužninu z rajčat, pórek a pak ochutíme solí a citronovou šťávou
4. Úplně nakonec vmícháme okapanou cizrnu
5. Necháme alespoň hodinu odležet v chladu a pak směsí plníme rajčata.

Doporučení:

Kdo má rád ostré, přidá na špičku lžičky červené kari pasty. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři či osvěžující pohoštění.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy