REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatový tartar (tataráček) na dva způsoby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V podstatě dva recepty na zeleninový tataráček připravený v jedné variantě z čerstvých rajčat, avokáda, ančoviček …. druhá varianta je kromě čerstvých rajčat také z rajčat sušených, nakládaných v oleji s česnekem a bylinkami, kaparů a dalších dobrot.


Ingredience:
První varianta s avokádem:
2 ksvětší masitá rajčata (vyberte semeníka, jinak by byl tartar příliš vodnatý)
2-3 ksfilátka ančoviček
1 ksjarní cibulka (bílá část)
1/2 ksavokáda
pár kapek olivového oleje
pár lístků čerstvé bazalky
pepř
sůl
Druhá varianta se sušenými rajčaty a kapary:
2 ksvětší masitá rajčata
4-5 ksušených rajčat naložených v oleji s česnekem a bylinkami
1 ksjarní cibulka (bílá část)
1 lžičkaposekaných kaparů
špetka drceného chilli nebo kousek na jemno posekané feferonky
pár kapek olivového oleje
pár lístků čerstvé bazalky
pepř
sůl

Postup:

Postup na tartar s avokádem:
1. Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky na jemno
2. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme
3. Podáváme na opečené bagetce, nejlépe dobře vychlazené.

Postup na tartar se sušenými rajčaty a kapary:
1. Stejně jako u předchozího receptu nakrájíme rajčata na kostičky, sušená rajčata, jarní cibulku, bazalku a kapary na jemno posekáme
2. Promícháme, opepříme, dosolíme a zakápneme olivovým olejem
3. Vychlazené podáváme na opečené bagetce, potřené bazalkovým pestem nebo bez, to nechám na vás.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy