REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný hermelín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha možností jak připravit chutný naložený Hermelín.


Ingredience:
Jedna porce:
1 kspravého Hermelínu (120 g)
1 ksstroužku česneku
špetka tymiánu
špetka grilovacího nebo ďábelského koření
špetka pepřového koření
rostlinný olej na nálev

Postup:

1. Hermelín opatrně rozkrojíme podélně na dvě identické půlky
2. Z původní vnitřní strany obě půlky posypeme trochou tymiánu, grilovacího nebo ďábelského koření a pepřového koření (směs barevných pepřů)
3. Stroužek česneku rozlisujeme v lisu a obě půlky sýru česnekem potřeme
4. Do skleněné misky nalijeme olej tak, aby obě půlky sýru ležely pod hladinou
5. Necháme sýr do druhého dne za pokojové teploty vyzrát a pak už jen hodujeme.

Doporučení:

Sýr je nejlépe uleželý až třetí den.Ostrost zvýrazníme chilli papričkou nebo chilli kořením.

Poznámka:

Pokud chcete zastavit zrání, stačí sýr uložit do chladničky.Množství naloženého sýra závisí pouze na počtu vašich budoucích strávníků.Naložený sýr vydrží v chladnu 4-5 dní bez ztráty kvality a chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy